Hopp til innhold

Mener UNE må bestemme seg om Yalda

Ordfører Jens Johan Hjort i Tromsø mener utlendingsmyndighetene snarest bør bestemme seg for om de vil anke Yalda-saken.

Hjort og Yalda

Ordfører Jens Johan Hjort har hele veien støttet Yalda og familiens kamp om å få bli i Tromsø.

Foto: NRK

– Jeg syns det er synd man ikke allerede første uken etter at dommen falt satte seg ned og bestemte hva man skulle gjøre. Nå har man i stedet valgt å bruke hele anketiden på å treffe denne avgjørelsen. Det er en periode hvor en liten jente går og er usikker på om hun får være i landet. I dette tilfellet syns jeg man burde snudd seg raskt rundt for å få til en avslutning, sier Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

17. august vant familien til 10 år gamle Yalda Bahadori frem i Oslo tingrett, og beslutningen om å ikke gi familien opphold i Norge, ble kjent ugyldig.

Ankefristen ikke gått ut

Utlendingsnemnda (UNE) har ennå ikke bestemt om saken skal ankes.

Fristen for UNE for å anke avgjørelsen i Oslo tingrett er ikke gått ut.
Familiens advokat Aril Humlen opplyser til NRK at han så langt ikke har hørt noe fra UNE om hvorvidt de vil anke eller ikke.

Ordfører Jens Johan Hjort har engasjert seg i Yalda-saken, og mener det er sterke menneskelige hensyn som taler for at UNE raskt burde komme med en avgjørelse i akkurat denne saken.

Spesielle hensyn

– Alle saker er viktige for de det gjelder. Men her handler det om ei lita jente som skal få en beslutning på om hun kan få bo i det landet hun ønsker å bo i, og om hun skal få være sammen med pappaen sin. Det er veldig spesielle hensyn, sier Hjort til NRK.

Informasjonssjef Bjørn Lyster i UNE sier at de vil ta en avgjørelse innen ankefristen.