Hopp til innhold

Nytt håp for TIK

Norges Ishockeyforbund åpner for å utvide serien med plass til Trondheim Ishockeyklubb dersom klubben kan overbevise om at økonomien er under kontroll.

Trondheim ishockeyklubb-Vålerenga 2-3 e.s.
Foto: Morten Holm / Scanpix

Dermed har Trondheim Ishockeyklubb likevel en mulighet til å være med i eliteserien til høsten.

Har styr på pengene

Pengerot gjorde at TIK mistet lisensen etter at de fikk avslag på anken i forrige uke. For første gang i historien vil Ishockeyforbundet likevel gi en klubb mulighet til å rydde opp etter avslag på anke.

Årsaken er at klubben har fått et banklån forbundet ikke har sett dokumenter på. Nå har TIK jobbet intenst for å berge eliteseriespillet, sier sportssjef Jan-Roar Fagerli.

- Det har vært hektiske dager og netter, men nå får vi muligheten til å legge fram dokumenter som vi mener beviser at vi bør få lisens neste sesong, sier Fagerli.

Kan utvide serien

President i Norges Ishockeyforbund, Bjørn Ruud sier til NRK Trøndelag at forbundet er åpen for å omgjøre beslutningen dersom TIK kan legge fram ny informasjon om den økonomiske situasjonen.

Som følge av at TIK mistet lisensen har Osloklubben Manglerud/Star fått tilbud om eliteseriespill. Ifølge Ruud er det derimot ikke et "enten eller"- valg mellom klubbene.

- Det er uaktuelt å trekke tilbake tilbudet Manglerud/Star har fått. Vi kan istedet utvide serien for å få med begge lag, sier Ruud.

På onsdag får Trondheim Ishocklubb den skjebnesvangre dommen fra Norges Ishockeyforbund.