Hopp til innhold

Voldtatt av to menn i Trondheim

Ei kvinne ble voldtatt ved Korsvika på Lade i Trondheim natt til søndag. Dette er den andre voldtekten i Trondheim på ei uke.

Fagerheim alle, Lade

Kvinnen ble voldtatt på strekningen mellom Lade og Ila i Trondheim

Foto: Jørgen Pettersen / NRK

Ei kvinne i 30-åra ble voldtatt i en bil mellom Nedre Ila og Lade i Trondheim natt til søndag.

Voldtatt av to menn

Kvinnen ble plukket opp av en pirattaxi i Ila i 03 - 04-tida natt til søndag. I bilen satt to menn av utenlandsk opprinnelse, og begge mennene skal ha voldtatt kvinnen.

Voldtekten skjedde på kjøreturen fra Nedre Ila til Fagerheim alle ved Korsvika på Lade, og politiet er svært interessert i å snakke med vitner som kan ha sett noe.

– Kvinnen har sagt at mennene var av utenlandsk opprinnelse, men ikke spesielt mørke i huden. De var rundt 1.70 meter høy, noe kraftig kroppsbygning og i 30-årene. Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har vært i området i dette tidsrommet og som kan ha sett en bil med to menn og en kvinne i baksetet, sier Kamilla Engen som er krimvaktleder ved Sentrum politistasjon.

Politiet har foreløpig få spor i saken, og ber derfor alle som kan bidra med nye opplysninger om å ringe 02800.

– Området voldtekten skal ha skjedd i er et tettbebygd strøk og det er mange som ferdes i dette området. Derfor har vi et sterkt håp om at noen kan ha sett noe, fortsetter Engen.

Kvinnen oppsøkte en tilfeldig beboer på Lade og ba om hjelp, og politiet fikk inn melding om voldtekten klokka 03.52.

To voldtekter på ei uke

Dette er den andre voldtekten denne uka i Trondheim. Natt til 1. mai ble ei fjorten år gammel jente voldtatt ved en russefest ved Kristiansten festning.

Jenta anmeldte hendelsen, og fredag ble en tenåringsgutt pågrepet og sikta for voldtekten.

Engen sier politiet ser svært alvorlig på de to hendelsene.

– Dette er to veldig alvorlige straffbare forhold, og personer som blir utsatt for voldtekt blir skadelidende i lang tid. Dette er et stort problem, og det er viktig at folk er klar over at dette kan skje, sier Engen.

Krimvaktlederen på Sentrum politistasjon ber kvinner være ekstra forsiktige, og advarer mot å ta pirattaxi.

– Dette er en straffbar virksomhet, og dette viser hvor farlig det kan være, sier Engen.