Hopp til innhold

Bjørgen tjente mer enn Northug

Marit Bjørgen tjente dobbelt så mye som Petter Northug på Tour de Ski, og er den soleklare lønnsvinneren på det norske langrennslaget.

Video Bjørgen: - gir meg ikke før jeg vinner Tour de Ski

Marit Bjørgen vant ikke Tour de Ski, men håver likevel inn masse penger.

Foto: Nyhetsspiller

Video Northug varsler treningsendringer

Petter Northug fikk med seg rundt 300.000 kroner fra Tour de Ski.

Foto: Nyhetsspiller

Bjørgen får utbetalt 430.000 kroner for andreplassen sammenlagt i Tour de Ski. I tillegg hadde hun fire etappeseire som gir 20.000 hver, skriver Dagens Næringsliv .

Satser neste sesong

Neste sesong går Bjørgen for ny seier, og det samme har Northug lovet etter å ha blitt grundig slått opp monsterbakken i går ettermiddag.

I tillegg får skiløperne noen tusen kroner for å gå med ledertrøya sammenlagt, og for andre- og tredjeplasser på dagsetappene.

Tjente 600.000

Marit Bjørgen skal da ha tjent nærmere 600.000 kroner, selv om hun ble fragått av Justyna Kowalczyk opp monsterbakken i Val di Fiemme i går.

Petter Northug mistet 220.000 kroner da svenske Marcus Hellner snøt han for andreplassen opp den bratte bakken i Val di Fiemme.

Hellner fikk dermed utbetalt 430.000 for sin andreplass sammenlagt i Tour de Ski, mens Northug falt ned til tredjeplass og en sluttpremiesum på 210.000 kroner.

Men med 20.000 kroner for hver etappeseier i touren og litt til, får Northug med seg ca 300.000 kroner i pengepremier hjem til Norge.

Tre ganger så mye

Sammenlagtvinneren Dario Cologna tjente tre ganger så mye som Northug. Cologna får 640.000 kroner bare for seieren sammenlagt i Tour de Ski.

Therese Johaug kom på tredjeplass i Tour de Ski, og får med seg rundt 250.000 kroner til sammen fra konkurranse, ifølge Dagens Næringsliv.