Hun holdt hodet kaldt

Ved pause ledet Byåsen 13–5 over Midtjylland. Terese Pedersen i Byåsen-buret holdt hodet kaldt da danskene begynte opphentingen. Tilsammen reddet hun 18 skudd.

Terese Pedersen er keeper på Byåsen.

Terese Pedersen reddet 18 skudd, ti i første omgangen.

Byåsens håndballdamer måtte vinne dagens kamp for å ha håp om å komme videre i mesterligaen. Før helgens mesterligarunde lå Byåsen på tredjeplass i gruppe A. Bare de to beste lagene går videre.

Da de to lagene møttes i Trondheim tapte Byåsen 17–19 for de danske jentene.

Åpnet knallsterkt

Klokka 13 startet kampen mot danske Midtjylland. Etter 19 minutters spill var det bare ett lag på banen. Byåsen ledet 11–3.

Ved pause sto det 13–5. Da hadde Byåsens keeper Terese Pedersen reddet 10 skudd.

FC Midtjylland spilte i 22 minutter og 41 sekunder uten å lage mål. (Det danske sportsnettstedet spn.dk tok tida.)

Byåsen jubler etter 21-18 seier over FC Midtjylland.

Dansk dynamitt

Men det danske laget var ikke slått ut etter én omgang. De kom sterkt tilbake, og hadde hentet inn fem mål da det sto igjen ti minutters spill.

– Jeg ble jo litt nervøs da vi spilte så bra i første omgang, men lot dem slippe inn i kampen igjen etter pausen, sier Byåsen-keeper Terese Pedersen.

– I andre omgang var de et annet lang. De spilte med større fart.

– Vi gjorde ikke det vi hadde blitt enige om. Vi ga dem troa på at de skulle slå oss.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Byåsen har åpnet blendende, for så å spille seg bort i andre omgang.

– Det holdt på å gå som mot Thüringer. Vi spilte en god første omgang, og slapp dem innpå oss igjen i andre, sier Terese Pedersen.

– Den gang vant vi med ett mål , etter å ha ledet med åtte mål til pause.

Skjerpet seg mot danskene mot slutten

To minutter før full tid sto det 20-18 til Byåsen. Da hadde Byåsens misset på sine fire siste avslutninger.

20-18 var nøyaktig det Byåsen måtte vinne med for å slå Midtjylland sammenlagt på bortemålsregelen.

I andre omgang holdt Terese Pedersen Byåsen inne i kampen, med åtte redninger. Mot slutten av kampen samlet Byåsen-jentene seg og vant med tre mål.

– Vi kunne avgjort kampen flere ganger, da vi var alene med keeperen, sier daglig leder Torbjørn Balstad i Byåsen, som satt på tribunen og spiste negler.

Lagde mål fra alle posisjoner

Byåsen hadde ingen enkeltspiller som uthevet seg.

– Alle uthevet seg i dag, sier Torbjørn Balstad.

Tonje Nøstvold lagde fire mål fra sin høyre backposisjon. Det samme gjorde strekspiller June Andenæs og Raja Toumi fra sin venstre backposisjon. Inge Berit Svestad lagde tre mål.

FC Midtjylland mot Byåsen.

Byåsen leder stort mot danske Midtjylland i Mesterligaen.

Hjelp fra Montenegro

Neste helg møter Byåsen tyske Thüringer borte. For å gå videre i Mesterligaen må Byåsen vinne den kampen. Samtidig må gruppevinner Buducnost fra Montenegro, som består av nesten hele landslaget med Bojana Popovic på topp, slå Midtjylland.

– Men Buducnost vinner puljen selv uten seier, og kan i teorien sette på et reservelag, sier Torbjørn Balstad.

– Med seier eller uavgjort for Midtjylland gjelder det oss ikke å vinne i Tyskland.

Uansett hvordan det går i siste runde gir lagets tredjeplass billett til den europeiske cupvinnercupen.