Hopp til innhold

Dobbeltseier på hjemmebane

Hjemmefavoritten Tora Berger sikret seg to gull under NM i rulleskiskyting i Meråker. Hele bygda jubler med hjemmefavoritten, som blant annet sikret seg seieren etter imponerende skyting i Arena Meråker.

Tora Berger
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Hele Meråker var med og jublet da hjemmefavoritten Tora Berger i helga sikret seg dobbelt gull i NM i rulleskiskyting. Hun representerer Dombås IL, men bor i Meråker og gullmedaljene regner derfor også som en hjemmeseier for arrangørbygda Meråker.

Hele bygda med

Bortimot 250 funksjonærer har vært i sving under NM i rulleskiskyting, med nyvalgt ordfører Egil Haugbjørg (V) i spissen som leder for hovedkomiteen.

– Arrangementet har vært prikkfritt. Været har vært ypperlig og forholdene perfekte, sier en fornøyd presseansvarlig Karsten Tidemann.

– Sol to dager i strekk var den beste gaven vi kunne få, sier Tidemann, som nå gleder seg til en velfortjent frikveld. Først skal det bare rigges ned på NM-stadion.

Arena Meråker

I forbindelse med rulleski-NM ble skiskytterstadion og rulleskiløypene ved Meråker videregående skole omdøpt til Arena Meraker. Dette er et eget skiskytteranlegg som brukes om sommeren. På vinters tid foregår konkurransene i hovedsak i skiskytteranlegget i Grova.

Outsider vant

Både Tarjei Bøe og Ole Einar Bjørndalen var på plass i Meråker, men seieren på både sprinten og jaktstarten gikk til mer ukjente Rune Brattsveen fra Nordre Land IL. Andreplassen gikk til veteranen Bjørndalen.