Over 100 ferske studenter har delt kjøkken i en og en halv uke. Likevel var det verken kaos eller hygienisk sammenbrudd ved frokosten i Teknobyen studentboliger i Trondheim i dag.
– I går var det noen som kjøpte brownies, mens jeg kjøpte is og så sto vi her og koste oss alle sammen, sier Mariella Gjelsten.
Hun har nettopp flyttet inn i Teknobyen studentboliger i Trondheim, og anbefaler boligløsninger som dette på det sterkeste.
– Det er veldig gøy og sosialt å bo her. Jeg håper det bygges flere slike boliger for studenter.
Les også:
Halvannen time å hente et glass vann
Gjelsten sier det er så mange å snakke med på kjøkkenet, at det tok litt lengre tid enn forventet å hente seg noe å drikke.
– Jeg skulle bare en kjapp tur på kjøkkenet for å hente et glass vann. Da tok det halvannen time før jeg var tilbake på rommet mitt.
Alt av bestikk og asjetter er felles og hver student har sitt eget kjøleskap. Åtte komfyrer skal holde for hele gjengen.
Utstyr er organisert i fargegrupper ut fra hvilke kokestasjoner studentene tilhører.
– Det er 14-15 studenter på hver kokestasjon. Da skal man lage mat på sin stasjon og ha ansvar for at det er rent og ryddig på sitt område, sier leder for beboerutvalget, Maiken Reitan.
(Artikkelen fortsetter under bildet).
– Unikt og sosialt konsept
Boligsjef ved Studentsamskipnaden i Trondheim, Synnøve Hammer, følger med på facebook-gruppen som er opprettet for de som bor i studentboligene.
– Der diskuterer de alt fra lån av krølltang til hva som skal skje på kvelden.
Hammer sier de til nå har fått veldig gode tilbakemeldinger fra studentene.
– Til nå har studentene gitt uttrykk for at de er veldig fornøyde. Vi mener det er riktig å satse på et så sosialt konsept.