Hopp til innhold

Sikter 49-åring for ny mishandling

To ganger er 49-åringen fra Steinkjer dømt for å ha mishandlet kvinner i underlivet. Nå er han siktet for det samme igjen.

Hovretten i Sundsvall

Steinkjermannen på vei inn i hovretten i Sundsvall.

Foto: Marcus Frånberg / Sveriges Radio

49-åringen fra Steinkjer har i retten i Østersund nettopp stått tiltalt for mishandlig som førte til at en 31 år gammel kvinne døde. Han er også dømt for å ha mishandlet sin ekskone i underlivet. Nå er mannen pågrepet og siktet for å ha påført en tredje kvinne alvorlige skader i underlivet.

Bøtelagt for kort tid siden


49-åringen ble for en tid tilbake bøtelagt for å ha fotografert en kvinnes underliv. Han hadde fjernet en spiral fra kvinnens livmor, dette ble han ikke dømt for, da inngrepet ikke blir sett på som farlig.

Nå har politiet via tips fått vite at mannen skal ha påført en kvinne fra Steinkjer-området omfattende skader i underlivet.

– Kvinnen har vært ved ulike helseinstitusjoner og fått behandling for skadene, sier Svepstad.

Den fornærmede skal være en kvinne i 40-årene fra Steinkjer-området. Mannen ble pågrepet i hjemmet sitt ved 11-tiden i dag.

Politiadvokat Kåre Svepstad

Politiadvokat Kåre Svepstad.

Foto: Kjartan Trana / NRK

– Vi vil i dag avhøre mannen. Vi vil også foreta ransaking i mannens bolig, sier Svepstad.

Pågrepet uten dramatikk

Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Steinkjermannen ble fraktet til arresten i Steinkjer etterpå.

- 49-åringen sitter nå i avhør, samtidig som politiet foretar ransakeing i mannens bolig, sier politiadvokat Svepstad.

Det er foreløpig ikke klart om mannen blir fremstilt for varetektsfengsling.

Skadet ekskona i underlivet

Ekskona til mannen ble hardt skadd av sin daværende ektemann i 2003. Han ble dømt til to og et havt års fengsel for dette i 2005. I følge legene var skadene livstruende.

– Jeg ble presset til å ta tabletter for at det ikke skulle gjøre vondt, sa kvinnen i tingretten unden Østersundsaken.

Politiet ventet med pågripelse

Mishandlingen av kvinnen skal ha foregått i mars, og politiet ble tipset for en tid tilbake. Årsaken til at saken ikke har blitt kjent før nå er at politiet ville vente med pågripelse til mannen var tilbake i Norge.

Etter det NRK erfarer var politiet engstelige for at mannen ville bli igjen i Sverige etter rettssaken dersom han fikk vite at han ville bli siktet i denne nye saken.

- Ingen betydning for Østersund-saken

Aktor i Hovretten i Sundsvall, Stig Andersson, har nettopp ført sak mot 49-åringen fra Steinkjer. Han sier til Sveriges Radio at de nye opplysningene ikke vil få betydning for saken der mannen sto tiltalt for mishandling med døden til følge.

– Jeg har visst om mistankene siden før forhandlingene i retten, men det var ingen grunn til å trekke det inn i saken her i Sverige, sier Andersson.

– Kjenner seg ikke igjen i beskyldningene

49-åringens forsvarer, John Christian Elden, skriver i en SMS til NRK at mannen ikke kjenner seg igjen i de beskyldningene politiet retter mot ham.

Elden finner det besynderlig at politiet har ventet så lenge med å forhøre 49-åringen om den angivelige mishandlingen siden de fikk bekymringsmeldingene for lengre tid siden.

Ifølge Elden er det ikke kvinnen som beskylder mannen for mishandling, men flere helsemedarbeidere som har sendt bekymringsmeldinger.

Han forutsetter at politiet kommer med klare bevis dersom de ønsker at hans klient skal varetektsfengsles.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.