Hopp til innhold

Politiet leter etter flere ofre

Politiet vil undersøke om andre kvinner kan ha vært utsatt for lignende forhold som en 49-åring fra Steinkjer er siktet for.

Tingretten Østersund

49-åringen ble i april dømt i Østersund.

Foto: Rune Kjær Valberg / NRK

Politiadvokat Kåre Svepstad

Politiadvokat Kåre Svepatsd.

Foto: Kjartan Trana / NRK

Mannen skal ha foretatt et inngrep i underlivet på en kvinne i fjor høst. – Det er en naturlig del av etterforskningen at politiet tenker i de baner, så det er en del av etterforskningen ja, sier politiadvokat Kåre Svepstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

Beslagla bilder

Politiet etterforsker nå saken videre, og skal avhøre flere i omgangskretsen både til den siktede og den fornærmede kvinnen. Svepstad bekrefter også at de har beslaglagt bilder som ble tatt i forbindelse med denne saken.

* Østersund-dømt siktet på nytt

Politiadvokaten sier også at kvinner som mener de har vært utsatt for ting fra denne mannen bør melde fra til politiet. – På lik linje med alle andre som føler at de har vært utsatt for et overgrep, sier Svepstad.

Fjernet spiral

Den 49 år gamle mannen fra Steinkjer er dømt to ganger for å ha skadet kvinner i underlivet. Nå er han siktet for å ha fjernet en spiral fra en kvinne høsten 2009.
Kvinnen som skal ha blitt utsatt for dette har forklart seg for politiet.

– Hennes forklaring er at dette skal ha funnet sted, sier politiadvokat Kåre Svepstad. Han vil ikke kommentere om kvinnen skal ha gitt samtykke til det som skal ha skjedd. Politiadvokaten bekrefter at det har vært alkohol med i bildet.

Svensk ankesak

Den 49 år gamle mannen ble i april dømt for grov mishandling i Östersunds tingsrett. Påtalemyndigheten har anket saken.

– Dette har ingen betydning for etterforskningen av forholdet han nå er siktet for.
Det er to frittstående saker sånn sett, ankesaken for hovretten i Sverige går uavhengig av denne nye saken, sier politiadvokaten.

– Et uvesentlig forhold

Ifølge Trønder-Avisa nekter 49-åringen straffskyld. I politiavhør har han avvist hele episoden.

Advokat John Christian Elden

Advokat John Christian Elden.

Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier til Adressa.no at forholdet mannen er siktet for er uvesentlig og neppe straffbart.

– Skulle han mot formodning bli straffet, er det i rettspraksis kun snakk om bøter for brudd på denne loven. Hadde han ikke hett (siktedes navn) ville han aldri blitt siktet for dette, sier Elden til avisen.