Hopp til innhold

Her kommer Norges største kinosal

Filmfestivalen Kosmorama vil danke ut Colosseum kino i Oslo med et gedigent telt.

Torget i Trondheim

Olav Tryggvason må dele plassen med en gigantkino.

Foto: Håvard Zeiner / NRK

– Dette blir – på absolutt alle måter – en større kinoopplevelse, sier direktør i Kosmorama, Ola Lund Renolen.

Film til folket

Kosmorama internasjonale filmfestival vil sette opp en egen kinosal på torget i Trondheim sentrum. Renolen forteller at teltet vil ha 1000 seter, og han er ikke i tvil om at han greier å fylle opp salen.

– Vi har satt opp et program som har potensiale for å gjøre det. I teltet blir det mer festivitas og jubalong enn mye av det andre i festivalen. Jeg tror det blir en del familiefilmer, en del dramatiske epos, vulgær komikk, action og sirkus, sier han.

Renolen mener folk vil få en helt spesiell opplevelse av å se film sammen med veldig mange andre.

– Når tusen mennesker flirer samtidig er umulig å komme ut derfra og syndes at en film er dårlig.

Switzerland Locarno film Festival

Kosmoramasjefen vil gjenskape følelsen av å se film sammen med 2000 andre på Locarno internasjonale filmfestival i Sveits.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT / Ap

Fra 4.-10. april skal festivalen vise rundt hundre filmer fra hele verden. Det er også en egen kortfilmkonkurranse, hvor alle kan delta.

Årets campingtur

Festivalledelsen har brukt laser til å finmåle torget i Trondheim, og funnet ut at de såvidt greier å klemme inn det gigantiske teltet.

– Andre festivaler bygger seg en arena som alle ser, men kinosaler er bortgjemt i kjellere og mørke rom. I år skal vi være synlig og viktig for hele Trondheim by, sier festivaldirektøren.

Teltet skal sørge for at det i år blir umulig for folk som ferdes i byen å ikke legge merke til Kosmorama.

– Den følelsen av at noe spennende skjer bidrar positivt både for det generelle besøket og for identiteten vår i byen, sier Renolen

Teltet skal også brukes til andre ting enn kinosal under festivalen. Renolen lover både konserter, show og underholdning i tillegg til filmopplevelser.

– Vi satser på dette for å understreke at en filmfestival også er en fest, sier han.