Hopp til innhold

– Vi skal spille offensivt mot AIK

Nils Arne Eggen nekter å snakke om muligheten for at RBK ikke går videre i mesterligaen. Å tenke på tap er forbudt i Rosenborg.

Nils Arne Eggen

Nils Arne Eggen peker ut retningen RBK skal spille mot i returkampen i 3. kvalifiseringsrunde til mesteligaen. Tre baklengs mot Haugesund har ikke skremt RBK-treneren foran årets viktigste kamp på Lerkendal.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Hvilke barkrakker er dette?

Nils Arne Eggen åpnet i kjent stil og var tydeligvis ikke fornøyd med stolen han ble tildelt på pressekkonferansen dagen før sesongens viktigste kamp.

RBK-treneren var i storform dagen før dagen, og muligens hadde noe av Eggens stil smittet over på AIK-trener Alex Miller, for skotten benyttet anledningen på Lerkendal til å holde en av lagets få åpne treninger for publikum.

– Vi skal kjøre på for mål

Onsdag møtes de to trenerne på Lerkendal, i den avgjørende returkampen der Rosenborg starter med en ledelse på ett mål.

Andre lag kunne funnet på å legge seg bakover på banen med en slik ledelse, men defensiv og kjedelig fotball vil ikke Eggen bli assosiert med.

– Vi kommer til å gå på banen og kjøre på for ledelse, det kan du være helt sikker på. Vi kan ikke forsvare oss på stillingen 1-0. Det gjør vi ikke i vanlige kamper heller, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

AIK tester ut gresset på Lerkendal

AIK testet ut gresset på Lerkendal tirsdag kveld. For en gangs skyld valgte AIK-trener Alex Miller å holde treningen åpen for publikum.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Ikke umulig å vinne på Lerkendal

Rosenborg troner på toppen av norsk eliteserie, mens AIK sliter som nest sist i bunnen av tabellen i Allsvenskan.

– Det er klart at vi er favoritter, men når du spiller mot AIK har du ikke et inntrykk av at du spiller mot et bunnlag, sier Eggen.

Svenskene må få mål på Lerkendal, dersom de i det hele tatt skal ha et håp om å gå videre.

Det kan bli vanskelig for et lag som bare har 13 mål på 17 kamper.

– Vi har hatt problemer med målsjanser hele sesongen, men vi må bare kjøre på. Det er vanskelig å vinne her, men ikke umulig, sier AIK-kaptein Daniel Tjernström.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Örlund hilser på AIK-kaptein Daniel Tjernström

RBK-keeper Daniel Örlund tok seg en tur innom treningen til AIK for å hilse på sine gamle lagkamerater. Her snakker han med AIK-kaptein Daniel Tjernström.

Foto: Aksel Kroglund Persson / NRK

– Vi vet hvordan RBK spiller

Rosenborg stiller med en sterk tropp på onsdag.

Rade Prica er tilbake på topp med Morten Moldskred, etter at svenken ble spart i kampen mot Haugesund. Sammen med en målfarlig Steffen Iversen ser det lovende ut for Eggens planer om offensiv fotball på hjemmebane.

Men med offensiv fotball kan det ofte bli svakt bakover på banen, noe RBK fikk lære smertefullt hele tre ganger mot Haugesund . Det vet AIK-trener Miller å benytte seg av.

– Vi kjenner til Rosenborgs spillesystem, og vi skal prøve å utnytte det i morgen. Sist kamp var de flinkere til å holde på ballen enn det vi var, og det må vi gjøre noe med denne gangen, sier Miller.

Nils Arne Eggen forventer seg tøff motstand mot AIK, men nekter å snakke om at svenskene har en sjanse til å ødelegge Rosenborgs mesterligadrøm.

– Alle kan slå oss, men det er en tanke det ikke er lov til å tenke i Rosenborg.