Lars Liabø i analyseselskapet Kontail tror heller ikke det blir mer enn en mulig kort effekt. Det er først om påstandene gjentar seg over tid at det kanskje får noe innvirkning.
– Det kan være noe kortsiktig effekt, men så langt har vi ikke merket noen nedgang, sier Liabø.
Merker ingenting
Flere lakseeksportører som NRK Trøndelag har vært i kontakt med sier de så langt ikke har merket nedgang i salget av laks til Frankrike.
– Det avhenger av hvor godt folk tar budskapet og hvordan de handler deretter. Men vi har ikke sett noe endring ennå. Framtida vil vise hvordan dette slår ut, sier styreleder i Gaia Seafood i Trondheim, Trond Aune.
20% av omsetningen til Gaia Seafood i Trondheim går til Frankrike.
Kraftig kost
Det er kraftige utsagn som danner grunnlaget for denne dokumentaren. De viktigste kildene for den er en anonym norsk oppdretter og lederen i Norges miljøvernforbund, Kurt Oddekalv.
Påstandene er blant annet at norsk laks inneholder kreftfremkallende stoffer og at det for en god del kommer av behandlinga fisken får mot lakselus.
Mattilsynet , laksenæringa, fiskeriministeren og Havforskningsinstituttet avviser dette.
Oddekalv mener laksenæringa og myndighetene beskytter hverandre, og dekker over at giftige stoffer pøses ut i oppdrettsanleggene og gjør laksen farlig og skader omgivelsene.