Hopp til innhold

Facebook-storm mot nye bomstasjoner

Flere tusen har meldt seg inn i grupper som krever at det ikke blir flere bomstasjoner rundt Trondheim.

Facebook-storm mot nye bomstasjoner

31. mars åpner de syv nye bomstasjonene i Trondheim. Det er ikke populært blant mange.

Foto: Faksimile fra facebook/NRK

Lill Tove Stavik

Lill Tove Stavik er sterkt i mot de nye bomstasjonene i Trondheim.

Foto: Privat

– Jeg er lei av å betale så sinnsykt mye for å ha bil. Jeg er ikke interessert i å betale bompenger for veier som ikke er bra nok, forteller Lill Tove Stavik som protesterer høylytt på Facebook.

Hun bor på Nardo i Trondheim og kan slippe unna de fleste bommene. Hun syns likevel det er urettferdig at de som bor utenfor byen får svi mest.

31. mars åpner de syv nye bomstasjonene i Trondheim. Den største pengemaskina ligger ved Kroppanbrua, men nest mest penger er det beregna at vil komme inn fra de to stasjonene ved Klettkrysset.

Maner til protest

Lill Tove Stavik har fått med seg over 3100 medlemmer på et såkalt «event» på nettsamfunnet Facebook: «Protestaksjon mot bomringen i Trondheim».

– Jeg håper folk setter fra seg bilen og tar bussen fra 31. mars slik at de blir overfylte. For de har jo kapasitet til å ta med seg noen særlig flere passasjerer.

I tillegg oppfordrer hun folk til å kjøre rundt bommene.

– Det er jo de som bor utenfor Trondheim sine grenser som blir mest påvirka. Klarer vi i tillegg å flytte mye av handelen utenfor byen, er det veldig bra.

Stavik er ikke den eneste som klarer å samle folk mot bomringen.

Mange engasjerer seg

Grupper som «Vi som krever at Rita Ottervik tar tilbake bomstasjonene sine» og «Nei til ny bomring i Trondheim» har også mange medlemmer.

Stavik syns myndighetene bør vise til flere og bedre veier før de krever inn flere bompenger.

– Nordmenn betaler milliarder av kroner i året i veiavgift, bensinavgifter, avgift for omregistrering, og så videre. Jeg syns de burde bygge flere veier før de krever mer betaling.

– Men det er jo fryktelig lett å bare trykke ja på en invitasjon på Facebook. Tror du alle er så engasjert som det virker?

– Ja, jeg tror folk begynner å få nok. Det er nok noen som bare klikker ja, men jeg tror mange er opprørt nok til å si fra nå.