Hopp til innhold

Turnéstart for DumDum Boys

DumDum Boys viste styrke under gårsdagens konsert på Svartlamon.

Dum Dum boys under lydsjekk i Verkstedhallen.

Dum Dum boys under lydsjekken før gårsdagens konsert i Verkstedhallen.

Foto: NRK

Bandet har gjort en og annen spillejobb de siste årene, men det har vært lenge siden sist de var ute på en skikkelig turné.

Nå skal DumDum Boys igjen på veien og besøker blant annet Bergen, Haugesund, Halden og Oslo. Men for første gang turte bandet å starte turnéen i hjembyen.

- Det var veldig, veldig bra!
- Splitter Pine var høydepunktet. De spiller bra og kroppene holder fortsatt

Det mente to av publikummerne etter konserten.

Første gang i Trondheim

- Vi har aldri startet en turné i Trondheim før fordi det er hjembyen vår. Det føles litt tryggere å starte andre steder først. Vi har veldig nervøse før vi gikk på scenen i dag også, men vi gir litt blanke når vi først står foran publikum. Men det er vel litt sånn at den dagen nerven er borte, så er vi ikke noe rockeband lenger, sier trommeslager Sola Johnsen.

Billettene til de fire konsertene i Verkstedhallen på Svartlamon er revet bort for lenge siden. Og hjemmefansen fikk det de ville ha. Den ene slageren ble avløst av den neste. Fra Møkkamann og Splitter Pine til den nyere Snø på mars.

Og tekstene satt like godt hos publikum som hos bandet.

- Vi kan vel bare si at vi koser oss med å endelig være tilbake på turné igjen. Det føles utrolig bra, sier Johnsen.

Bandet hadde invitert både familie og venner til gårsdagens konsert.

- Det er jo bare her vi har muligheten til det. De har faktisk støttet oss gjennom alle disse åra.

Bredt publikum

Og bandet favner bredt om dagen. Siden bandet tok navnet DumDum Boys i 1985 har mange fått et forhold til bandet.

- Vi legger merke til at vi begynner å ha en bred publikumsdekning. Da jeg så ut i publikum under konserten så jeg folk mellom 18 og 72 år. Når vi snakker om vårt unge publikum nå, så snakker vi om de under 30, humrer Johnsen.

Livet som familiefedre har gjort det vanskeligere for bandet å komme seg ut på veien. Men platen Tidsmaskin kom i november i fjor ble en ny turné planlagt. Det er derfor en takknemmelig gjeng som nå endelig for slippe løs igjen.

- Dette går jo fordi vi har kjæresten og koner som lar oss holde på med dette. Men om vi ikke hadde fått dratt ut nå så hadde vi nok blitt et helvete å ha i hus, ler Johnsen.