Hopp til innhold

DumDum Boys vil stoppe tiden

Om ei uke slipper rockegruppa sin nye plate ”Tidsmaskin”.

- Ei tidsmaskin er et komplisert apparat. Vi har prøvd å lage ei veldig enkel tidsmaksin uten bevegelige deler som skal prøve å få tida til å stå stille, forteller Kjartan Kristiansen i DumDum Boys til NRK.

Den nye plata kommer ut neste mandag.

- Det er ei rock`n roll-plate som er litt rufsete i kanten, sier Kjartan Kristiansen.

Spiller direkte

Storparten av plata er spilt inn direkte.

- Vi begynte å lage plater på åttitallet og da var det ikke vanlig å spille inn alt live. Vi har slåss litt for å få gjøre det, sier Kjartan Kristiansen.

- Nå som teknologien går den helt andre veien der alt blir digitalt og tilnærma perfekt syns vi det er fint å spille inn på bånd og å stable alt utstyret inn i et rom og bare spille, sier forteller Kristiansen.

Han mener den kommende plata ikke er noen ”lystig affære” og beskriver tekstene slik:

- Det er ikke så mye muntert der da. Men det har det egentlig aldri vært, gladmusikk kan Jahn Teigen og andre drive med.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Spilte direkte i P3

DumDum Boys var gjester i Popsalongen NRK P3 mandag ettermiddag. Der spilte de to låter, blant annet ”Nådeløs” fra den nye plata.

- Det er ikke noen munter sang. Den oppstod ved at jeg, ved en inkurie, kjøpte en autoharpe. Det er et utrolig enkelt instrument å spille på, du bare trykker på noen knapper og så slår du an strengen. Jeg satt og lekte med den og da kom den bare ramlende ned, forteller låtskriver Aslak Dørum.

Kvartett på turné

Tidlig neste år legger DumDum Boys ut på turné.

- Vi skal turnere og starter i begynnelsen av februar, forteller Kjartan Kristiansen.

Siden forrige plate har Atle Karlsen forlatt bandet, som nå er en kvartett.

- Vi merka det godt da vi gjorde noe jobber, men det var på sin måte morsomt. Det var gitar, bass, trommer og sang. Men nå har vi leid inn en ekstra mann som kan få lyd i hva som helst, og det gjør han og, sier Aslak Dørum.

Video nsps_upload_2009_11_3_16_24_21_5333.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se videoen til 'Snø på Mars'