Hopp til innhold

Venstremann leder JA-ungdom

Erlend Sand (25) fra Trondheim ble mandag innstilt som ny leder i Europeisk Ungdom. – Skummelt spennende!

Erlend Sand
Foto: Europeisk Ungdom

– I juli overtar Sverige styringen for hele EU og det blir valg til EU-parlamentet, i desember er Danmark vert for verdens klimatoppmøte og i løpet av året vil våre islandske naboer med all sannsynlighet søke EU-medlemskap. Hvor lenge kan norske politikere akseptere utenforskapet, spør Sand på sin egen blogg .

Erlend Sand har tidligere sittet i sentralstyret i Europeisk Ungdom og Unge Venstre, og er i dag 2. vara til Sør-Trøndelag fylkesting for partiet.

Sand sier han ser fram til å lede ja-ungdommen og håper Venstre tar et klart ja-standpunkt på landsmøtet i april. Det er knyttet stor spenning til utfallet av EU-debatten. Forrige gang debatten var oppe, var det kun fem stemmer som skilte ja-sida fra nei-sida. Sand er overbevist om at det går den riktige veien denne gangen.
– Vi har sett ja-vedtak på Venstre-årsmøtene fra Aust-Agder i sør, gjennom tradisjonelt skeptiske fylker som Buskerud og Hedmark. Det gir et håp om et ja i år, mener Sand.

Sand startet sitt engasjement i EU saken som leder av Trondheim og Sør-Trøndelag Europeisk Ungdom. Han har videre sittet en periode i organisasjonens sentralstyre pluss arbeidet i to perioder som reisesekretær for organisasjonen.


Det er en enstemmig komité som innstiller på Erlend Sand som ny leder etter Liselotte Lunde.
– Europeisk Ungdom får en venstremann med et brennende miljøengasjement, og jeg tror Erlend er mannen som, fram mot miljøtoppmøtet i København, kan utfordre miljøbevegelsen til å ta ett oppgjør med EU-skepsisen fra 1994, sier valgkomiteens leder, Gunnar Kongsrud.