Hopp til innhold

Denne katten trenger et hjem

I mellomtiden bor den og 14 andre hos Kjell Karlsson.

Katt
Foto: Jørn Kaarstad / NRK

Hjemmet til verdalingen Kjell Karlsson ser med første øyekast ut som hvilket som helst vanlig hjem. Han har en vanlig tv, sofa og familiebilder på veggene. Men så var det alle dyra, da. Kjell Karlsson har nemlig 15 katter og en hund boende hjemme hos seg. På det meste har han tatt seg av 17 katter, 12 kaniner, noen ender og en hund. En skikkelig dyrevenn med andre ord.

Kjell Karlson

Kjell Karlson

Foto: Jørn Kaarstad / NRK

- Ja jeg er nok det. Jeg har bestandig vært glad i dyr. Det har gitt meg veldig mye. Jeg ser på hver av dem at de har sitt særpreg, og så er jeg ganske oppgitt over at det er enkelte som behandler dyrene sine veldig dårlig, sier Karlsson.

Hvordan er det å bo med 15 katter og en hund?

- Det er helt fint. De er tamme og rolige, og så er det jo godt med selskap, sier han.

Startet med fuglemating.


Det hele startet med at han la ut mat til fugler i nabolaget. Etter hvert oppdaget han at det var mange hjemløse katter som også spiste av maten. Så han la like godt ut mat til dem også. Da kom det en til, og en til…
Etter det ballet det på seg.

- Jeg fikk jo telefoner etter hvert der folk ringte og sa at de hadde funnet katter her og der. Så jeg tok dem inn.

Trenger fosterfamilier


Halvparten av kattene han har hjemme har vært der så lenge at han ser på dem som sine egne. Men resten vil han gjerne finne familier til.

- Jeg kan ikke ha så mange. Det ser jeg helt klart. Når jeg finner noen gode hjem til dem så blir de omplassert, sier han.


I fjor kom ideen om å opprette Dyrebeskyttelsen avdeling Nord-Trøndelag. Kjell Karlsson hadde jo allerede operert som en enmannsdyrebeskyttelse i flere år allerede så hvorfor ikke.

Dyrebeskyttelsen Nord-Trøndelag har så smått begynt å få ting på plass, men de mangler fremdeles noe essensielt.

- Vi mangler et hus, et lokale til kattene. Det går ikke an å drive på sånn som jeg gjør. Det begrenser seg hvor mange katter jeg kan ta inn, sier Karlsson.

Dyrebeskyttelsen er en frivillig organisasjon som ikke mottar støtte. Derfor kan de ikke akkurat velge fra øverste hylle når de ser etter et lokale heller.

- Vi har sett på et hus, rett ved siden av Smådyrsklinikken på Levanger. Det er jo helt perfekt for oss. Men leien er over 10 000 i måneden, det har vi ikke råd til, sier han.

Går hardt utover privatøkonomien


Karlsson har selv fått kjenne på lommeboka hva det koster å være en god samaritan. Det er mye som trengs når en tar seg av 15 katter, utgifter til veterinær, id-brikker og mange mange kilo kattemat.

- Det har nok kostet meg rundt 4000 i måneden i flere år. Men det er veldig givendes arbeid da og så liker jeg så godt katter, sier Karlsson.