Hopp til innhold

Dagbøter for dårlig brannstasjon

Arbeidstilsynet truer Namsos kommune med dagbøter fordi arbeidsforholdene ved brannstasjonen er uholdbare.

Brannbil
Foto: Birgitte Wold Ingebretsen / NRK

Arbeidsforholdene ved brannstasjonen i Namsos er så dårlige at Arbeidstilsynet pålegger kommunen dagbøter fra 1. mars om ikke noe gjøres.

Kommunen har planlagt en ny brannstasjon i mange år, men vet fortsatt ikke når byggingen kan starte.

-Det er beklagelig at det har tatt så lang tid, men det har med at kostnadene er for høye i forhold til det vi har budsjettert med, så det har ikke gått, sier ordfører Morten Stene.

Krisepakkeløsning

Kommunen håper på ekstra penger når regjeringen legger frem sin krisepakke 26. januar. Får de penger, kan byggingen av en ny brannstasjon starte i år. I mens sliter de ansatte med dårlig inneklima i et bygg uten ventilasjon, og frustrasjonen er stor, sier tillitsvalgt Terje Strømmen.

-Vi er veldig leie. Vi har møtt motstand gang på gang. Vi hadde trodd vi skulle få ny stasjonen i orden gang på gang. Nå håper vi det skjer så snart som mulig, ser han til NRK Trøndelag.

Krever tiltak

Arbeidstilsynet mener spesielt inneklimaet er helsefarlig og har i årevis ventet på at kommunen skal bygge ny brannstasjon. Nå er det nok, sier seniorinspektør Norunn Kjelbotn Larsen i Arbeidstilsynet.

-Nå er grensen nådd. Nå krever vi tiltak. Nå er det slutt på å akseptere at det blir lagt planer og at det ikke blir noe av, sier hun.