Dronning Sonja var i rød smokingkjole i typisk dronning Maud-stil og med en vakker brosje etter sin manns bestemor på brystet.
– Den fikk dronning Maud da hun giftet seg i 1896, kunne dronningen fortelle.
103 gjester, de fleste fra det offisielle Norge, ble ønsket velkommen av konge- og kronprinspar som sto oppstilt foran den store monteren med kroningsgaver som skal vises for publikum i sommer.
Da kongens tallrike familie kom til slutt, ble det klemmer og kyss på kinnet til alle.
Utenfor Stiftsgården sto Kongens Garde oppstilt med æresgarde og musikanter.
To saler
Middagen ble inntatt i to forskjellige saler i Stiftsgården. Kongen og kronprinsessen var vertskap i Kroningssalen, mens dronningen og kronprinsen hadde tilsvarende oppgave i Spisesalen.
Det var dekket med seks runde bord i hver sal, og bord nummer 12 var reservert de yngste gjestene, fem av kong Haakons og dronning Mauds tippoldebarn.
Bordene var pyntet i hvitt og grønt med høye glassoppsatser med blant annet hvite blomster og grønne drueklaser. En del av serviset var hentet fra Slottet, mens det meste tilhører Stiftsgården.
Menyen var tilnærmet den samme som i 1906: Consommé «Alexandra», garnert med ristet artisjokk, jordskokkfondant og trøffel.
Confisert laksefilet med friske sommerbønner og hummersaus med trøffel.
Krydderstekt lievéche vårkylling, quiche på rilette, andelever og fiken
og vaktelegg, pommes lyonaise og kalvesjy.
Og til dessert vaniljeiskrem med ristede mandler, pralinkjerne og markjordbær anglaise.
Nesten brudekjole
Sist prinsesse Märtha Louise var til festmiddag i Stiftsgården, var det i sitt eget bryllup. Denne gangen kom hun også i hvitt, nesten som i en brudekjole nummer to.
Kronprinsessen var også svært elegant i mørk blå smokingkjole med skrå hals og den ene skulderen bar. Rundt livet var det festet et hvitt sløyfebelte og over armen hadde hun et vårgrønt chiffonsjal.
De kongelige herrene var i smoking