Hopp til innhold

Kritiserer skøyteforbundet

KrF-politiker Øyvind Håbrekke mener Norges skøyteforbund overser Fosenhallen i Bjugn.

Fosenhallen i Bjugn under NM i skøyter 2007
Foto: Ståle Yttrehus / NRK

Det er kun to haller for skøyter i landet. Skøyteeliten burde benytte mer enn Vikingeskipet på Hamar, mener KrF i Sør-Trøndelags førstekandidat til Stortinget, Øyvind Håbrekke.

Flerbrukshall

Utenfor Fosenhallen i Bjugn
Foto: Ståle Yttrehus / NRK

Fosenhallen stod ferdig i juni 2007. Da var det lagt ned 10 000 dugnadstimer i løpet av byggeperioden. Det er en kaldhall som inneholder en 400 meters hurtigløpsbane, ishockeybane, curlingbane, løpebane med tartandekke og en fotballbane på 40 x 60 meter med kunstgressdekke.

Den offisielle åpningen skjedde i forbindelse med skøyte-NM i desember 2007. I år har landslaget hatt ei treningssamling i Fosenhallen, og det mener Håbrekke, som selv er fra Bjugn, er for dårlig.

- Det at landslaget ikke kommer og besøker ett av de to skøytehallene i Norge synes jeg er ganske utrolig.

Skryt under NM

Håvard Bøkko på vei til NM-gull i Fosenhallen.
Foto: Skaug, Thomas Rasmus / SCANPIX

NM på skøyter i Fosenhallen ble en stor suksess. Landslagstrener Petter Mueller har skrytt av hallen og karakterisert den som fantastisk. Skøyteløper Håvard Bøkko var fornøyd både med egen prestasjon og arenaen under NM. Likevel er ikke hallen med i planene til landslaget, bekrefter generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Morten Almaas.

- Vi kan vel neppe love at et landslag skal snu om på sin egentlig rigide og veldig spissede planlegging for å komme til Bjugn. I det henseende må vi heller satse på det som et rekrutteringssted og et regionalt samlingssted. Sesongplanlegging og treningsplanlegging for løperne skjer nærmest ett eller to år på forhånd, når det gjelder reiser, barmarkstrening, steder for sommertrening og konkurranseprogrammet. Sånn sett har ikke Bjugn kommet mer inn i bildet enn det de har. Sånt er vanskelig å snu på på kort tid, sier Almaas.

Håbrekke mener skøyteforbundet burde gjort mer.

- Vi har få skøytemiljø i Norge og skøyteforbundet må vite å satse på de miljøene som er og benytte sjansen når de har fått et slikt anlegg på Fosen.