Hopp til innhold

Må ha bedre strøing

Statens vegvesen bedrer vegvedlikeholdet ved fylkesgrensene etter at en polsk buss kjørte av vegen i november i fjor.

Polsk buss etter ulykke Rv3 Ulsberg
Foto: NRK

Havarikommisjonen konkluderte i januar med at en vesentlig årsak til ulykka var forskjellen på strøing mellom Hedmark og Trøndelag. - Nå skal det bli bedre kommunikasjon mellom de ulike brøytedistriktene, sier senioringeniør i Statens vegvesen Kjell Åge Lauritzen.

- Må ha tettere dialog

En polsk buss kjørte av vegen like etter fylkesgrensa tidlig på morgenen 7.november i fjor. 20 personer ble skada, og Statens havarikommisjon mente at årsaken lå i ulik vegstrøing på grensa mellom Hedmark og Trøndelag.

- Vi ser behovet for å opprette en tettere dialog mellom de som brøyter og strør vegene på begge sider av grensa, sier Lauritzen. – De må vurdere forholdene, og ta kontakt med den som har ansvaret på den andre sida av grensa når det er nødvendig, sier han.

- Vanskelig strekning

Gauldal Billag kjører ulykkesruta flere ganger om dagen. Administrerende driftssjef Roar Refseth er glad for tiltakene: - Dette er en vanskelig vegstrekning, og det er viktig at det er samme føre på begge sidene, sier han.

For Refseth vet at vegforholdene til tider har vært for dårlige.

- Det skal litt til at vi syns det er godt nok. Men av og til ville vi ønska oss bedre vintervedlikehold, det er ingen hemmelighet, sier han.

Nå vil Kjell Åge Lauritzen i vegvesenet bedre strøingen og brøytingen på alle grenser. - Problemene kan like gjerne oppstå på grensa mellom forskjellige kontraktområder og brøyteroder. Løsningen er bedre kommunikasjon mellom alle aktørene som jobber på vegen, mener han.