Hopp til innhold

Krever bedre ferje i Ytre Namdal

Næringslivet og kommunene i Ytre Namdal krever at Statens vegvesen snarest leier inn en større ferje på strekningen Hofles-Geisnes-Lund.

Ferja Olav Duun braste inn i ferjeleiet på Lund mandag kveld og det er uvisst når den kommer i trafikk igjen.

I et brev til vegvesenet krever Nærøy Næringsforening flere tiltak, forteller leder Arne Bakken Berg.

- Vi krever et klart og raskt svar på om vi får en bedre ferje enn reserveferja som går i dag og dessuten på hva som vil skje videre med Olav Duun ferja. Vi er veldig utålmodige nå.

- Uakseptabelt

Det var mandag kveld ferja Olav Duun mistet motorkraften og braste inn i ferjeleiet på Lund. Dette var det siste uhellet i en lag rekke for den 6 år gamle ferja. Nå har næringslivet, folket og kommunene i Ytre Namdal fått mer enn nok, situasjonen er helt uakseptabel sier Arne Bakken Berg.

- Vi begynner nesten å bli vant til at det er problemer med ferja. Spørsmålet er når det går skikkelig galt.

I et felles brev til Statens vegvesen fra Næringsforeningene og kommunene Nærøy og Vikna blir det pekt på at ferja Olav Duun er en feilinvestering. De mener vegvesenet nå bør gjøre en jobb for å få en ny stabil og overbygd ferje å strekningen.

- Det er uholdbart med en åpen ferje på denne strekningen.

Vegvesenet skal drøfte saken

Statens vegvesen sier de tar problemene på alvor og på mandag skal de ha et møte med vegdirektoratet for å drøfte saken.

- Jeg forstår at folk er betenkt, vi gjør det vi kan for å rette opp dette. Olav Duun vil være tema på et møte på mandag, sier seniorrådgiver Leiv Heggstad.