Hopp til innhold

Vil ha felles front mot Hells Angels

Politiet satser på at dialog med lokale MC- klubber vil hindre Hells Angels å etablere seg på Sunnmøre.

Video - Hells Angels er ikke ønsket her

Motorsykkelklubben Hells Angels har i stadig sterkere grad etablert seg i Norge.

Ingmar Farstad

Politistasjonssjef Ålesund, Ingmar Farstad, vil forsikre seg om at MC- klubbene forstår hva det innebærer dersom de inngår et samarbeid med Hells Angels.

Foto: Iver Bostad / NRK

For et par uker siden var de i Møre og Romsdal for å opprette kontakt med lokale klubber. Ingmar Farstad, som er politistasjonssjef Ålesund, vil satse fullt for å unngå at dette skjer.

Les også:

- Vi ønsker ikke at Hells Angels etablerer seg på Sunnmøre. De har selv definert seg som en klubb som vil stå utenfor lover og regler i samfunnet, og det kan vi ikke akseptere, sier han.

Felles front

I dag har politifolk fra flere kontor på Sunnmøre hatt møte for å planlegge hvordan de skal hindre at lokale motorsykkelklubber samarbeider med Hells Angels.

- Vi tror først og fremst dialog vil være en god måte. Vi vil prøve å danne en felles forståelse mellom politi og MC- klubber om hva det betyr, og hva de gir seg ut på dersom de blir støttemedlemmer, sier han.

Les også:

Selv om politiet på Sunnmøre hittil ikke har registrert kriminelle handlinger utført av Hells Angels, er det sterkt frykt for MC klubbens virksomheter innen narkohandel og torpedovirksomhet. Nå kan lokale klubber vente å få ekstra oppmerksomhet av politiet.

- De aller fleste i disse miljøene er fredelige og hyggelige folk som interesserer seg for motorsykkel. Men så er det noen som driver med kriminalitet, og dem vil vi holde ekstra fokus på, sier han.