Hopp til innhold

– Her er det en eventyrlig stemning

Den nybakte verdensmesteren Ørjan Johannessen jobber til daglig på Bekkjarvik gjestgiveri. Der skal det feires i kveld.

Bekkjarvik Gjestgiveri og Ørjan Johannessen

VIDEO: På Bekkjarvik gjestgiveri forbereder de ansatte en skikkelig fest for Ørjan Johannessen.

– Her er det hæla i taket, vi hørte ikke telefonen først på grunn av all hylingen, sier bestyrer Eva Songstad til NRK like etter finalen.

Les: Norsk gull i kokke-VM

Hun forteller om en helt eventyrlig stemning på gjestgiveriet i Austevoll, der nærmere 200 mennesker var samlet for å følge kåringen i Lyon på storskjerm.

– Det var så herlig, det var så livlig, alle er helt i ekstase. En utrolig stemning, sier Songstad.

Hun forteller at de var litt usikre da ingen av de norske ble nevnt i starten av prisutdelingen, men at taket omtrent løftet seg da Ørjan til slutt ble ropt opp som vinner.

– Det er helt utrolig, jubler hun.

Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen, Jimmy Øien og trener Odd Ivar Solvold slipper jubelen løs i Lyon.

Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / Afp

– Oppvokst på kjøkkenet

Hele familien Johannessen, flere av de ansatte og mange venner er i Lyon sammen med prisvinneren. De er ventet tilbake til gjestgiveriet i morgen kveld, og da blir det nok en ny fest, sier Songstad.

Hun kan også fortelle at Ørjan Johannessen nærmest er oppvokst på kjøkkenet på gjestgiveriet.

Det var foreldrene Arna og Øystein som har drevet Bekkjarvik Gjestgiveri fram til det det er i dag. Ørjans bror Arnt har vært kjøkkensjef, og jobbet tett sammen med broren.

– Begge guttene har gått gradene i familiebedriften, og de startet begge i oppvasken. Vi er utrolig stolte av ham, sier Songstad.

Tommel opp fra Hellstrøm

PR-Manager Bocuse d´Or Norge, Eirik Nilssen, sier til NRK at Johannessen aldri har hatt så god kontroll som nå. Det skyldes erfaringen fra tidligere mesterskap, mener han.

– Eyvind Hellstrøm, som var en av dommerne, smakte seg gjennom menyen før de reiste ned til Lyon. Da sa han at dette kom til å gå veien, sier Nilssen.

Trener Odd Ivar Solvold mente etter konkurransen at de hadde levert 100 prosent, og at ingenting kunne vært gjort bedre, forteller Nilssen.

– Likevel ble de svært nervøse da USA fikk andreplassen, det var en overraskelse. Norge, Sverige, Danmark og Finland har vært de store favorittene på forhånd, sier han.

«Dette er bare en bragd, og en stor inspirasjon for hele det norske kokkemiljøet. Gratulerer til deg og hele teamet som er med,» sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp).

AKTUELT NÅ