Muffins med forskjellige typer glasur

Det kan aldri bli for mye glasur, mener Lise Finckenhagen. Her skal det være mye pynt og pastell.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Muffins med bringebær og hvit sjokolade

Oppskriften gir 10 store muffins. Her får du forslag til flere forskjellige slags topping.

Slik gjør du

Muffins

Visp egg og sukker til myk eggedosis.

Smelt smøret, tilsett melken og vend blandingen inn i eggedosisen. Sikt sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend alt hurtig sammen, bland til slutt inn bringebær og sjokolade.

Sett muffinsformene i et muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle. Stek muffinsene ved 200 °C midt i ovnen. Avhengig av størrelsen på formene tar det 10-20 minutter å steke. Sjekk med en kakepinne. Avkjøl på rist.

Ostekrem

Rør sammen ost, smør og sitronsaft til en glatt røre. Bland inn melis.

Hvit sjokoladefrosting

Smelt sjokoladen over vannbad. Visp den smeltede sjokoladen inn i osten til en tykk krem.

Mørk sjokoladefrosting

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle.
Kok opp fløte og sukker. Hell den varme fløten over sjokoladen litt etter litt mens du rører. Sjokoladen skal bli blank og elastisk. Visp in smør og ost til en tykk glatt krem. Bruk eventuellt en stavmikser eller hurtigmikser (bruk pulsknappen).

Tips

Tips 1

Bruk frosne bær for at bærene skal holde seg hele. Varier oppskriften med andre bær som for eksempel blåbær (bruk 200 g hvis du ikke bruker sjokolade i tillegg).
Mørk sjokolade, melkesjokolade eller hakkede fløtekarameller kan også brukes.
Hakkede nøtter, revet gulrot og/eller krydder som kanel, revet appelsin, sitron eller limeskall er andre alternativer.

Tips 2

Bruk samme utgangspunkt til sjokolademuffins, men tilsett 1-2 ss kakao i melet. Erstatt hakket hvit sjokolade med smeltet mørk sjokolade og dropp bringebærene.

Tips 3

Pynt med sjokoladeglasur, ostekrem eller tykk melisglasur, kakestrøssel, marsipanblomster, kandiserte fioler el.l.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen