Undersøkelser viser at det er mannen i huset som står for grillingen. Dette henger kanskje sammen med at menn er litt hekta på utstyr. Når det gjelder utstyr til grilling, har vi tre griller å velge mellom (hvis vi ser bort fra engangsgrillen da):
Kullgrill
Selv om kullgrillen tar litt lengre tid å starte opp (kull, tennvæske osv.), gir den ofte høyere effekt enn mange gass- og elektriske griller. Briketter brenner lengre enn kull,
og det finnes flere varianter i handelen. En åpen grill egner seg best til pølser og kjøtt i skiver. Skal du grille hele steker og fileter bør du ha en grill med lokk. Det reduserer også faren for at maten brennes.
Elektrisk grill
Elektriske griller er best egnet til mindre husholdninger, eller til steder hvor det ikke er lov å bruke gass- og kullgrill. Elektriske griller er enkle å bruke, lette å holde rene og alltid klare til bruk. Varmen kan reguleres, men slike griller har ofte liten kapasitet. Du får elektriske griller med grillelement både over og under risten. Versjonen med elementet over gir best resultat.
Gassgrill
Gassgriller er ypperlige for folk som griller ofte. De største gassgrillene er nesten som et utekjøkken, med arbeidsbenk og ekstra gassbluss på siden. Gassgrillen brukes alltid med lokket igjen for å oppnå en god effekt. Det er enkelt å regulere varmen på en gassgrill.
Grillmat
Når du så har skaffet deg en grill, er det bare å sette i gang. Forslag til hva du kan grille og hvordan du gjør det, finner du under.
(Opplysningskontoret for kjøtt)