Søtt og godt og Haugesunds stolthet i matveien. Dronning Maud-desserten ble skapt i byen for lenge siden, og smelter fremdeles på tungen hos dessertglade mennesker over hele landet. Og tradisjonen den føres videre fra generasjon til generasjon.

Lærerne Audun Aase og Steinar Rønnevik ved Karmsund videregående skole i Rogaland har spesialisert seg på Dronning Maud pudding. Dette er deres orginale oppskrift.

Dronning Maud-pudding fra Haugesund

Søtt og godt og Haugesunds stolthet i matveien. Dronning Maud-desserten ble skapt i byen for lenge siden, og smelter fremdeles på tungen hos dessertglade mennesker over hele landet. Og tradisjonen den føres videre fra generasjon til generasjon.

Slik gjør du

Start med å raspe sjokoladen, så er den klar når desserten skal anrettes.
Legg gelatinplate i en skål med kaldt vann.

Visp kremfløten. Kremen skal bli litt mykere enn en softis. Sett kremen i kjøleskapet.
Visp eggene som har romtemperatur. Poenget med romtemperatur er at det da blir eggedosisen dobbelt så luftig. Visp i 15 minutt. Eggedosisen skal være så stiv at du kan skrive Ole i den.

Kok opp litt vann i en gryte, rist vannet av gelatinen, og ha den opp i gryten. Rør rundt til gelatinen er oppløst.

Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du visper.
Skjær så kremen inn i eggedosisen med en slikkepott. Viktig å skjære kremen inn for å beholde luften.

Desserten kan legges opp i porsjonsglass eller i en dessertskål. Start med revet sjokolade og legg så lagvis med eggedosis/krem og sjokolade. Avslutt med revet sjokolade.

Hvis desserten skal stå til dagen etter, må ikke sjokoladen legges på toppen før rett før den skal serveres.