Slik gjør du
Start med å raspe sjokoladen, så er den klar når desserten skal anrettes.
Legg gelatinplate i en skål med kaldt vann.
Visp kremfløten. Kremen skal bli litt mykere enn en softis. Sett kremen i kjøleskapet.
Visp eggene som har romtemperatur. Poenget med romtemperatur er at det da blir eggedosisen dobbelt så luftig. Visp i 15 minutt. Eggedosisen skal være så stiv at du kan skrive Ole i den.
Kok opp litt vann i en gryte, rist vannet av gelatinen, og ha den opp i gryten. Rør rundt til gelatinen er oppløst.
Hell den oppløste gelatinen i en tynn stråle i eggedosisen mens du visper.
Skjær så kremen inn i eggedosisen med en slikkepott. Viktig å skjære kremen inn for å beholde luften.
Desserten kan legges opp i porsjonsglass eller i en dessertskål. Start med revet sjokolade og legg så lagvis med eggedosis/krem og sjokolade. Avslutt med revet sjokolade.
Hvis desserten skal stå til dagen etter, må ikke sjokoladen legges på toppen før rett før den skal serveres.