Hopp til innhold

Sett smak på grillmaten!

Glem tørre, svidde koteletter og pølser. Sett en spiss på maten med kokk Tom Victor Gaustads egen grillpensel, "rub" og marinade.

Marinade
Foto: Matprat.no

BBQ-marinade til spareribs

Denne marinaden må du påbegynne et døgn før du skal grille kjøttet.

6 ss ketchup
2 ss rødvinseddik
2 ss soyasaus
2 ss worcestershire
3 ss honning
1 ss dijonsennep
2 fedd hvitløk
1 ss friskrevet ingefær

Alle ingrediensene blandes, kjøttet legges i og marineres i et døgn før grilling. Annen type kjøtt som kan marineres i denne sausen er for eksempel svinenakkke.

Krydder ¨rub¨

Denne krydderblandingen kan du smøre på både fisk og kjøtt, som laks, kylling og svin.

1 ts korianderfrø
2 stjerneanis
1 ts sennepsfrø
1 ts fenikkelfrø
1/2 ts sort pepper

Ha alle ingrediensene i en panne, og varm opp til det ryker. Slik får du frem den gode smaken. Mal deretter blandingen fint i en morter eller kvern. Smør på grillmaten.

Grillpensel med smak

Perfekt til å pensle over alle typer kjøtt og fisk ved grilling.

1 sitrongress
1 kvist rosmarin
Solsikkeolje
Chili
Hvitløk
Salt

Mix sammen olje, hvitløk og chili og salt. Bind rosmarinen til sitrongresset med hyssing slik at det blir som en liten kost eller pensel.