Hopp til innhold

Bergen pryder forsiden på ny Michelin-guide

Det er knyttet stor spenning til om Norge får nye restauranter med stjerne i Michelin-guiden. Forsiden på magasinet kan allerede ha avslørt dommen.

Bergen og Bryggen sett fra Vågen

KAN FÅ STJERNEDRYSS: Skal man tro Amazoon.com kan det være grunn til å tro at Bergen får sin aller første stjerne i Michelin-guiden i nær fremtid. Byen pryder forsiden til årets nordiske utgave.

Foto: Andrés Nieto Porras / Flickr

Restaurantbransjen er spente på om det denne gangen blir utdelt Michelin-stjerner til andre norske byer enn Oslo.

Nordic Michelin Guide

ÅRETS NORDISKE GUIDE:

Foto: Faksimile/Amazon.co.uk

Skal man tro Amazon.com kan det være grunn til å tro at Bergen får sin aller første stjerne i nær fremtid. Byen pryder nemlig forsiden til 2016-utgaven av den nordiske Michelin-guiden, som også inngår i den europeiske.

«I år har 125 hoteller og 241 restauranter i sju byer i Danmark, Finland, Norge og Sverige blitt valgt ut på grunn av deres konstant høye kvalitet.»

Spisestedene i Bergen som trolig ligger best an til å få en stjerne er, etter hva NRK erfarer, Colonialen, Bare Restaurant, 1877 og Lysverket.

LES OGSÅ: Ingen nye Michelin-stjerner til Norge

Lave forventninger i Bergen

Restauranteiere i Bergen har et avslappet forhold til onsdagens stjernedryss.

– Jeg synes det er supert at Bergen ikke har en restaurant med Michelin-stjerne. I dag har vi et bedre klima for konkurranse og samarbeid enn om det var en storebror i byen med stjerne, sier kjøkkensjef Christopher Haatuft på restauranten Lysverket.

Christopher Haatuft

AVVENTENDE: Kjøkkensjef Christopher Haatuft på restauranten Lysverket.

Foto: Susanne Sundal Clausen / NRK

Haatuft understreker at han og Lysverket hele tiden jobber for å lage den beste maten, men at det er greit at publikum selv kan gjøre seg opp en mening om hva de synes. Og at ikke matguiden setter premissene.

– Hvor høyt henger en Michelin-stjerne?

– I bransjen henger den kjempehøyt, men vi bruker ikke energi på spekulere. Vi driver jo diskotek i helgene og hadde vi vært opptatt av stjerner hadde vi ikke satset like mye på barmat. Vi må gjøre det som er naturlig for oss opp mot beliggenhet og marked, sier Haatuft til NRK.

Michelin-guiden

AVVENTENDE: Ken Petter Skorge-Kristiansen på Colonialen.

Foto: Privat

– Vi krysser fingrene

Ken Petter Skorge-Kristiansen er vinkelner og eier av Colonialen.

– Vi jobber for å ligge på Michelin-nivået, og det hadde vært kjekt om vi eller andre i byen hadde fått stjerne. Det hadde vært hyggelig å bli nevnt. Bergen har flere gode restauranter som hadde passet inn i en slik matguide, sier Skorge-Kristiansen.

– Hvor store er sjansene?

– En stjerne henger høyt, men er ikke noe vi venter på. Jeg regner med at vi hadde hørt det om de hadde vært her, eller besøkt andre steder i Bergen. Kanskje kan vi få en stjerne til Bergen på sikt, det krysser vi krysse fingrene for!

Michelin-guiden 2016

MICHELIN-AKTUELL: Restaurant Colonialen i Bergen er en av en håndfull spisesteder som nevnes som mulige mottakere av en Michelin-guidestjerne 2016.

Foto: Colonialen.no