Forbrukerrådet har testet blendere, og vi fikk kokkelandslagets Sverre Sætre til å vise oss et eksempel på hva man kan bruke en blender til:
Mange bruker blenderen utelukkende til å knuse is eller å lage smoothie, men Sætre mener blenderen virkelig viser sin styrke når det kommer til matlaging.
Den egner seg for eksempel ypperlig til å lage suppe. I reportasjen som du kan se i nett-tv, lager han en deilig ertesuppe (se oppskriften nedenfor).
I Forbrukerportalens test, der åtte blendere var med, har det blitt lagt vekt på følgende: laging av majones, mosing av babymat, knusing av isbiter og laging av milkshake/smoothies.
Bildene til høyre forteller hvilken blender som kom best ut i testen, og på
kan du lese mer om testen.Ertesuppe til 4 personer (forrett)
Ingredienser:
1 potet, hakket i terninger
like mye sellerirot (100 g ) hakket i terninger
halv løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
1 dl hvitvin
5 dl kraft (kyllingkraft eller evt buljong)
250 g frosne erter
1 dl fløte
salt og pepper
saften fra en halv sitron
Slik gjør man:
Fres løk og hvitløk i litt olje til den blir blank.
Hell over hvitvin og kraft, tilsett poter og sellerirot.
Kokes til potet og sellerrirot er mør, ca15 minutters tid
Ta ut halvparten av poteten og selleriroten (brukes som garnityr til slutt).
Tilsett erter og kok opp.
Deretter kjører man den i en blender sammen med fløte.
Smak til med salt, pepper og sitron.
Serveres sammen med stekt skinke (for eksempel parmaskinke som stekes sprø i litt olje) og litt olivenolje.
Legg så på garnityr og eventuelt litt raspet parmesan.