Hopp til innhold

Stem på din favorittdings!

Jan Erik Larssens favoritt er en støvsuger, Gunnhild Sundli velger MacBook-en sin, mens Klaus Sonstad liker den gode, gamle A-planen best. Hva er din favorittdings?

Gunnhild Sundli med MacBook

Musiker og skuespiller Gunnhild Sundli med hennes favorittdings, en MacBook.

Foto: NRK

Hver uke i Tekno møter du en ny kjendis som presenterer sin favorittdings. Det kommer neppe som noen overraskelse at Jan Erik Larssens yndlingsting har turbinmotor og er tydelig inspirert av 50-tallets bildesign, men at det er snakk om en støvsuger er kanskje ikke like åpenbart.

Se alle kjendisdingsene og stem på din favoritt!

Laserpekeren

Knut Jørgen Røed Ødegaard foretrekker derimot noe som får plass på nøkkelknippet, nemlig en laserpeker som er kjekk å ha når man skal peke ut stjernebilder på himmelen.

– Dette er det eneste apparatet du kan bruke til å peke på fremmede sivilisasjoner langt ute i verdensrommet, sier Røed Ødegaard.

Og mens man venter på svar fra rommet kan man for eksempel slå i hjel tida med en vennskapelig laserkrig mot en god kollega.

Det synes folk er skikkelig gøy…og vi også, naturligvis. Kanskje vi synes det er enda mer gøy.

Knut Jørgen Røed Ødegaard om nattlig laserkrig ved observatoriet på Harestua

Sært, nært og kjært

Sigrid Bonde Tusvik med moskévekkerklokke

Noe for deg? Sigrid Bonde Tusvik med sin moskévekkerklokke.

Foto: NRK

Laserpekeren må sies å ha blitt en relativt folkelig dings, men vi finner også gjenstander fra den andre siden av skalaen. De færreste av oss har vel en moskévekkerklokke på nattbordet, og en høyst analog A-plan kan vanskelig sies å være en gadget i tradisjonell teknologiforstand.

Derfor vil vi ha din mening. Hva er din favorittdings i hverdagen blant alternativene nedenfor?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Er ikke din favoritt blant de ti utvalgte produktene? Fortell om den i kommentarfeltet nederst i artikkelen!

Flere milepæler

Som utvalget av dingser i denne uhøytidelige avstemningen viser, har vi produkter og duppeditter vi ikke hadde drømt om for bare få år siden, og langt mindre håpet på.

På under to år har for eksempel Apples iPhone revolusjonert mobiltelefonien ved å dekke behov mange ikke visste de hadde, som å gjøre nettsurfing på mobilen overkommelig for mannen i gata.

Veien videre

Tilsvarende er det vanskelig å spå hva vi har av elektronikk i lommene våre om ytterligere to år. Men den årlige CeBit-messen i Hannover i Tyskland gir hver vår et innblikk i hva vi kan vente oss av ny teknologi.

Noe av det Teknos moderprogram Schrödingers katt opplevde på årets CeBit-messe i mars, kan du se i NRKs nett-tv .