Snart i mål!

Lørdag eller søndag er traversen fremme ved målet, med hjelp fra amerikanske kjøretøy. Utstyret må overvintre på Sydpolen, og det er ikke bare bare. Jan-Gunnar forteller mer her:

 

Hei!

Vi er nå igang med å sikre utstyret for vinteren. Det kreves omtanke med hensyn til sterke vinder, streng kulde og ikke minst snødrift. Snø er som sand - det finner veien inn overalt når den drifter. Derfor er vi nøye med å tette alle mulige smutthull, spesielt på beltevognene slik at arbeidet med å grave fram utstyret blir minst mulig neste år.

Karsten har en pause

Karsten Müller

Foto: Jan-Gunnar Winther

 

Alt utstyret plasseres enten på sleder eller på snøramper nettopp for unngå problemer rundt snødrift. Alt utstyr som ikke tåler kulde skal bringes ut - her vil temperaturen i lange perioder gå under minus 60 grader. Alle snø- og isprøver skal tas ut slik at vi kan starte analysene så raskt som mulig.

hilsen

Jan-Gunnar

 

Om noen år kan det hende du har på deg klær produsert ved hjelp av bakterier, eller klær som reparerer seg selv. Det enorme klesforbruket vårt tyner jordas ressurser, og nå leter forskere etter alternative tekstiler.
Ned. dokumentarserie. Vi kan takke forhistoriske reptiler for hørselen, huden, håret, tennene og kjevene våre. I menneskekroppen finner Neil Shubin arven fra forfedrene våre. (Your Inner Reptile) (2:3)