Snart i mål!

Lørdag eller søndag er traversen fremme ved målet, med hjelp fra amerikanske kjøretøy. Utstyret må overvintre på Sydpolen, og det er ikke bare bare. Jan-Gunnar forteller mer her:

 

Hei!

Vi er nå igang med å sikre utstyret for vinteren. Det kreves omtanke med hensyn til sterke vinder, streng kulde og ikke minst snødrift. Snø er som sand - det finner veien inn overalt når den drifter. Derfor er vi nøye med å tette alle mulige smutthull, spesielt på beltevognene slik at arbeidet med å grave fram utstyret blir minst mulig neste år.

Karsten har en pause

Karsten Müller

Foto: Jan-Gunnar Winther

 

Alt utstyret plasseres enten på sleder eller på snøramper nettopp for unngå problemer rundt snødrift. Alt utstyr som ikke tåler kulde skal bringes ut - her vil temperaturen i lange perioder gå under minus 60 grader. Alle snø- og isprøver skal tas ut slik at vi kan starte analysene så raskt som mulig.

hilsen

Jan-Gunnar

 

Hva skjer med Ikke gjør dette hjemme-huset i den siste episoden denne sesongen? Alle de foregående husene har endt i ett flammehav, så hva skjer denne gangen? Mens sprengstoffekspert Roar og kjemiker Morten slår seg sammen for å prøve å lage vann fra bunnen av, går programlederne Rune og Torfinn vitenskapelig til verks for å undersøke om banning hjelper mot fysisk smerte. (8:8)
Vi er "på nett" så å si hele døgnet. Vi tvittrer, snap'er, spiller, teller skritt, handler og søker etter nyheter. Denne aktiviteten overvåkes av aktører som samler inn enorme datamengder om oss. Det ligger store gevinster, men også viktige fremskritt i BIG DATA! (2:4)
Humor, livsstil og intelligens gir status hos menn - og damer faller for det. Marens gjenværende beilere viser fram nye sider når de skal prøve seg under panseret på en Volvo 240. (5:6)