Hopp til innhold

Sex.com solgt for 76 millioner kroner

Verdens nest dyreste domenenavn har nok en gang bytta eier. Se lista over de dyreste domenene her.

Montasje

Sex.com og porn.com er begge - ikke overraskende - på topp ti-lista over de dyreste domenenavnene.

Foto: Vismedia

Noen ganger er det enkleste det beste - eller eventuelt det mest verdifulle. Sex.com er et godt eksempel på akkurat det.

Sex i rettsapparatet

Domenenavnet gikk nylig under hammeren da den tidligere eieren, Escom LLC, ble slått konkurs. Et karibiskbasert firma kalt Clover Holdings åpna sjekkheftet på vidt gap, og trygga seg det åpenbart klikksikre domenenavnet for 76 millioner kroner ($13 millioner).

Man har vel ikke på noe tidspunkt trengt å være Nostradamus eller Snåsakallen for å forutsi at sex.com er ei nettadresse mange folk vil besøke.Og allerede i 1994 ble adressa registrert av Gary Kremen som starta datingtjenesten Match.com.

Kremen ble fort frastjålet domenenavnet av luringen Stephen M. Cohen ved hjelp av forfalska brev og diverse lyssky triks. Dette var starten på et årelangt rettsoppgjør, som endte med at Cohen ble fengsla og dømt til å betale Kremen 380 millioner kroner ($65 millioner). Etter først å ha vært noen år på rømmen.

I 2006 solgte Kremen sex.com videre til Escom LLC for 82 millioner kroner ($14 millioner).

Porno og Israel

Sex.com er likevel ikke nettets dyreste adresse. Den æra tilfaller insure.com, som QuinStreet betalte 94 millioner kroner for i 2009.

Business.com var i mange år regna som det dyreste domenet, etter at det i 1999 ble solgt for 44 millioner kroner ($7,5 millioner).

Topp ti-lista over dyre domenenavn inkluderer ikke overaskende porn.com som nummer fire, litt pussigere er det kanskje at Israel.com innehar åttendeplassen.

Den tilsvarende lista over norske domener inneholder ikke tall med like mange siffer. Det dyreste .no-domenet gjennom tidene er nav.no, som gikk for 4,3 millioner kroner da NAV ble oppretta. Det lille arkitektfirmaet som hadde registrert adressa var sannsynligvis fornøyd med den handelen.

Trøbbel på statsministerens kontor

Smk.no ble solgt for 100 000 kroner, og historien bak er verdt å bli gjenfortalt. Frp-politikeren Allan Strand hadde registrert nettadressa for firmaet sitt Skandinavisk Miniatyr Kulelager A/S. På dette tidspunktet hadde Statsministerens kontor epostadresseendinga smk.dep.no, som ligna på Strands smk.no.

Dette førte til at et sensitivt, internt dokument om APs Frp-strategi havna på Strands PC i stedet for på Stoltenbergs. Frp-eren kunne blant annet lese at Ap ville fremstille Siv Jensen som en surpomp.

Andre .no-domener som har gått for over en million kroner er Bluetooth.no og Wap.no. Den største transaksjonen som involverer et norsk firma er dog et .com-domene. Tandberg Data solgte tandberg.com til Tandberg for 9 millioner kroner.