Mirakelmaskin eller bedrageri?

Denne maskinen kan stimulere kroppen til å helbrede kreft, hevder oppfinneren. Rent oppspinn, sier norske forskere.

SCIO-maskin
Foto: NRK

Mannen bak SCIO, William C. Nelson, sier rett ut at maskinen har helberdet flere tusen kreftpasienter verden over. Men ikke nok med det, den har også programmer som kan gi deg større bryster, eller lengre penis.

Se video: Kvantemedisin versus forskning

Alternativ behandling

Databilde fra en SCIO-maskin

Scio skanner kroppen på jakt etter sykdom.

Foto: NRK

Kvantemedisin er en alternativ behandlingsform som hevder de kan behandle alle slags sykdommer, fordi de kan trigge kroppen til å behandle seg selv. De hevder at flere tiårs forskning har vist at sykdom er knyttet til ubalanse i kroppens elektromagnetiske frekvensspekter.

Kvantemedisinerne hevder de har målt tusenvis av disse frekvensene og puttet dem inn i apparater som SCIOen. Behandlingen går ut på å justere de elektromagnetiske frekvensene, sier Norges fremste på kvantemedisin, Thomas Aksnes i Helse1 .

På bakgrunnen av dette kan maskinen skanne kroppen og finne ut hva som feiler deg i løpet av noen få minutter. De hevder den kan behandle hva som helst av alle slags typer fysiske og psykiske plager.

Helbreder kreft

William C. Nelsons alter ego Desiré Dubounet

William C. Nelsons alter ego Desiré Dubounet

Amerikaneren William C. Nelson står bak apparatet SCIO, han hevder apparatet har helbredet flere tusen kreftpasienter. Nelson ble på 90-tallet bedrageritiltalt i USA for å komme med slike påstander og utgaver av apparatet SCIO produsert i Europa er ikke lenger tillatt å importere til USA.

Men en bedrageritiltale stopper ikke denne geskjeftige mannen, i stedet flyttet Nelson gesjeften sin til Ungarn. Herifra har han siden tjent millioner av dollar på å selge sine maskiner. Det foreligger ingen vitenskapelig verifisert dokumentasjon på at maskinen eller behandlingen virker. Hvorfor selges dette kvantemedisinske apparatet fritt i Norge ?

Se Nelson på kanadisk TV

Moralsk problem

Forskerne Ørjan G. Martinsen, Johanna Olweus, Dag Rune Olsen

Forskerne Ørjan G. Martinsen, Johanna Olweus, Dag Rune Olsen

Foto: NRK

- Jeg mener kvantemedisinen har et moralsk problem når de behandler syke mennesker, nettopp fordi behandlingen er så dårlig dokumentert, sier Dag Rune Olsen, forskningssjef ved Radiumhospitalet.

Schrödingers katt, NRK1 kl.19.30 i kveld, har invitert noen av de sentrale personene innenfor kvantemedisin til et møte med norske forskere fra Radiumhospitalet og universitetet i Oslo.

Bør stoppes

Johanne Olweus, er også forskningssjef ved Radiumhospitalet, rett etter møtet sier hun uten å blunke at dette er rent oppspinn.

- Det skal ikke forundre meg om det kommer politianmeldelser fordi pasienter føler seg lurt. Jeg synes myndighetene bør stoppe dette inntil det er kommet fram dokumentasjon på at dette virker, sier hun.

Godkjente apparater

Thomas Aksnes i Helse1 lar seg derimot ikke stoppe av kritikken. - Jeg ser ikke noe etiske problem ved at behandlingen ikke er dokumentert, fordi apparatene er godkjent av alle instanser, og funnet sikre å bruke på klienter.

Her kan du se Desirés krakilske oppgjør med media

En av guds engler

William C. Nelson, mannen bak SCIO

William C. Nelson

Nelson er mildt sagt en fargerik person, og har i årenes løp kommet med de utroligste påstander. Han beskriver seg selv som en av guds engler, et geni som bla. reddet astronautene fra Apollo 13 ned fra verdensrommet.

Ifølge den amerikanske avisa Seattle Times var Nelson en arbeidsløs matematikk lærer som på 80-tallet begynte å produsere en maskin han hevdet hadde helbredende egenskaper. Maskina har vært gjennom flere navn og stadier – men i dag omtales den som EPFX eller SCIO, som den heter her til lands.

William C. Nelsons kvinnelige alter ego heter Desiré Dubounet, her er Desirés hjemmeside

Schrödingers katt NRK1 tor.kl.19.30