Hopp til innhold

Foreldre vil stanse digital mobbing

Skoler og foreldre ønsker å lære mer om digital mobbing.

Messenger, MSN

Økt tilgang på internett gir mer og mer digital mobbing, mener rådgiver hos Barnevakten, Kjellaug Tonheim Tønnesen.

Foto: Svein Holt Hansen / NRK

Forrige uke fortalte NRK om Formspring: et nytt, i utgangspunktet uskyldig nettsamfunn, der unge helt ned i barneskolealder mobber og traksserer hverandre anonymt.

Les også: Unger henges ut på nytt nettsted | Barn sjikanerer kvarandre anonymt på nettet

Kjellaug Tonheim Tønnesen er rådgiver hos Barnevakten. De har tretti foredragsholdere som reiser rundt og lærer foreldre, elever og skoler om nettvett.

– Vi har mye å gjøre, sier Tønnesen. Vi har ca. 30 foredragsholdere som er aktive i hele landet. Vi er mye ute, og vi møter ca. 15.000 foreldre hvert år.

Ifølge Tønnesen har fokuset på nettvett og digital mobbing vært økende de siste årene. Hun tror at grunnen er økt tilgang til internett, flere datamaskiner, og at barna som bruker utstyret blir stadig yngre og yngre.

– Fokus på nettvett og digital mobbing henger sammen med tilgangen, sier hun til NRK.

Les også: Digital mobbing blant jenter øker kraftig | Digital mobbing meld til politiet | Mobilmobbing øker | Grov mobbing via mobil | Anonym nettmobbing øker

– Har du inntrykk av at foreldre tar dette med nettvett og mobbing på alvor?

– Ja, jeg har inntrykk av at mange foreldre prøver å henge med i svingene, og de vet at det finnes mange gleder, men også mange utfordringer. Så vi får hjelpe hverandre og finne ut av de tingene som er vanskelige å oppdatere seg på. Og her er vi en ressurs, sier Tønnesen.