Ulstein måtte gå: – Det har vært intense dager

Dag Inge Ulstein måtte gå av som byråd rett før planen hans for Nygårdsparken skulle settes ut i livet. – Jeg får klatre opp i et tre og følge med derfra, spøker Ulstein.

Dag Inge Ulstein

MÅTTE GÅ: Dag Inge Ulstein gikk av som byråd før planen hans om å stenge Nygårdsparken skulle settes ut i livet. – Jeg har sagt på spøk at jeg får klatre opp i et tre i Nygårdsparken og følge med derfra.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

– Det har vært intese dager og uker. Dagene har gått litt i surr. Det har vært veldig spennende, men det endte ikke slik man tenkte i utgangspunktet, sier Dag Inge Ulstein.

Sent tirsdag kveld kunngjorde KrF at de trakk seg fra byrådssamarbeidet med Høyre og Frp i Bergen, noe som innebar at Ulstein måtte slutte som byråd for bolig, sosial og områdesatsing etter et knapt år i jobben.

– For oss i KrF ville det aldri vært aktuelt å for evig og alltid ikke skulle ha Bybanen over Bryggen. Viser det seg at Kjøttbasaren-tunnelen er mulig, så er det veldig bra, men det kan jo vise seg at traseen over Bryggen er den eneste muligheten for å få Bybanen til Åsane, sa Ulstein da han var fredagsgjest i Vestlandsrevyen i kveld.

Se «avskjedsintervjuet» her:

Dag Inge Ulstein gikk av som byråd etter bybanesaken denne uken.

Får ikke styre parkstengingen

Ulstein har fått gode skussmål fra flere hold for sine planer om å stenge og pusse opp Nygårdsparken. Sammen med politiet og Helse Bergen har han utarbeidet en rekke tiltak for å ta hånd om rusmisbrukerne som skal bort fra parken før stengingen 25. august.

Det mest kontroversielle har vært de to nye mottaks- og oppfølgingssentrene som åpner på Wergeland og Nesttun i juli.

Nå blir det altså opp til andre å sørge for at overgangen går bra, når Ulstein må overlate til en ny byråd fra Høyre eller Frp å sette planene ut i livet.

Jeg er veldig trygg på at det skal gå bra.

Dag Inge Ulstein om stengingen av Nygårdsparken

– Det er heldigvis mange dyktige folk i Bergen kommune som har jobbet med disse planene i mange år, så jeg er veldig trygg på at det skal gå bra. Men det er klart jeg gjerne skulle vært med på det. Jeg har sagt på spøk at jeg får klatre opp i et tre i Nygårdsparken og følge med derfra, sier den avgåtte byråden.

Tilbake i jobb ved samtalesenter

Trebarnsfaren går nå tilbake til jobben ved samtalesenteret på Haraldsplass sykehus i Bergen, etter å ha tatt permisjon da han ble innsatt som byråd 26. juni i fjor.

– Det er et veldig spennende miljø. Vi får se om de har lyst til å ha meg tilbake, smiler Ulstein.