Trafikkaos i Bergen fikk styrmann til å synge

Da han så bilene stå i endeløs kø på Bryggen, brøt styrmann Rune Sangolt ut i spontan sang for morgentrøtte båtpendlere.

Styrmann Rune Sangolt sang Knutsen & Ludvigsen for passasjerene.

SANG UT: Styrmannen på MS 'Teisten', Rune Sangolt, lot passasjerene få en sang med på veien tirsdag morgen.

– Når alt står i stampe på land som i dag, blir det jo ekstra tydelig at våre passasjerer er de smarteste. På sjøen er det aldri kø, sier styrmannen på askøybåten MS «Teisten» til NRK.

15 kilometer kø

Tirsdagen fikk en fæl start for de som kjører til Bergen nordfra med bil. Litt før halv åtte på morgenen kom en lastebil borti tre feltmarkører i taket på Fløyfjellstunnelens sørgående løp.

Resultatet var fullt kaos. Køene stod 15 kilometer bakover, og en periode tok det nær 50 minutter å kjøre fra Glaskartunnelen i Åsane til Fløyfjellstunnelen, som går mellom Sandviken og Nygårdstangen.

Køer Åsaneveien
Foto: NRK-tipser

Samtidig gled MS «Teisten» og MS «Fjordkatt» til Strandkaien i Bergen på blikkstille sjø fra henholdsvis Askøy og Nordhordland. På den ene turen i morgentimene tirsdag fikk passasjerene litt mer enn de er vant til.

Har sunget på båter tidligere

– Da vi kom inn mot Bergen, så jeg at det var en vanvittig kø av biler over Bryggen. Det fikk meg til å tenke på hvor smart det er å pendle med båt. Så da tok jeg mikrofonen og fortalte jeg passasjerene hvor lure de er. Til slutt tok jeg en liten sang for dem, forteller styrmann Sangolt.

Låten var, passende nok, Knutsen & Ludvigsens «Eg ve te Bergen».

Selv om det var så som så med allsangen blant de fortsatt litt søvnige passasjerene, ble det voldsom applaus for Sangolt da sangen var ferdig.

– Er dette noe du gjør ofte?

– Jeg begynte på Askøy-båten forrige mandag, så det er vel første gang på denne ruten. Men jeg har sunget før, både på Flaggruten og på Sunnhordland-ruten.

– Bygg flere kaier!

Overfartstiden med båt fra Kleppestø til Strandkaien i Bergen er 12-13 minutter. Fra Frekhaug 21 minutter. Styrmannen på Askøy-båten lar ikke sjansen gå fra seg til å gi fylkespolitikerne en melding med på veien.

– Det er båt som er tingen! Du kan ikke reise på en bedre måte. På denne ruten har vi så mange reisende at båten er for liten. Så det er bare å bygge kaier og parkeringsplasser og få pendlerne over i båter, sier Sangolt, før han gjør seg klar for nok en tur - og kanskje nok en sang.

MS Teisten
Foto: Atle Markeng / NRK