Stortingsvalg 2021: Hordaland

Oppsummert

NRK sender direkte gjennom hele kvelden med valgsending for Hordaland og Sogn og Fjordane. Følg sendingen vår fra klokken 19.45 og utover natten.

 
Flere enn 84 gir flertall
 • Valstyret møtast onsdag

  – Fylkesvalstyret for Sogn og Fjordane og Hordaland skal møtast digitalt i morgen klokka 17, og vi regner med at det meste for Sogn og Fjordane sin del blir avgjort i morgon kveld, seier fylkesordfører i Vestland og leiar i valstyret, Jon Askeland.

  På grunn av talet på røyster vil det gå litt lenger tid for Hordaland sin del. Valstyret har lagt opp møte kvar dag fram til laurdag.

 • KrF tilbake i Hareides hjemkommune

  KrF mister hele 3,6 prosentpoengs oppslutning i tidligere partileder Knut Arild Hareides hjemkommune Bømlo siden forrige stortingsvalg.

  Også Partiet Dei Kristne går tilbake til 1,5 prosent. Mens Partiet Sentrum får bare 13 stemmer, som utgjør 0,2 prosent.

  Høyre gjør det dårligst i kommunen, mens Senterpartiet går frem 4,5 prosentpoeng. Industri- og næringspartiet får 2,1 prosents oppslutning.

 • MDG havner under sperregrensa

  Miljøpartiet De Grønne (MDG) havner under sperregrensa, ifølge NRKs beregninger. Når de aller fleste stemmene er talt opp, også i MDG-bastionen Oslo, er det ikke mulig for MDG å hente inn de stemmene som trengs for å gå fra 3,8 til 4,0.

  Bare partier som har nådd sperregrensen på 4 prosent av alle avgitte stemmer, er med i fordelingen av utjevningsmandatene.

 • Rørende slutt på kvelden for Rødt

  Rødt-veteran Torstein Dahle avsluttet valgkvelden med en tårevåt skrytetale av partifelle og nyvalgt stortingsrepresentant Sofie Marhaug. Dahle var rørt over partiet sitt gode valgresultat og ønsket Marhaug lykke til.

  Rødt-veteran Torstein Dahle tok til tårene etter det gode valgresultatet for partiet.
 • Fiaskovalg for FNB

  Folkeaksjonen Nei til mer bompenger gjorde et brakvalg i lokalvalget for to år siden, og kom inn i en rekke kommunestyrer i Hordaland. Resultatetene fra stortingsvalget i Hordaland viser at partiet kun får 391 stemmer, noe som tilsvarer 0,1 prosent av de avgitte stemmene.

Rødt-veteran Torstein Dahle tok til tårene etter det gode valgresultatet for partiet.
Nervøs stemning for Sveinung Rotevatn og Venstre på valvaken i Bergen.
Marte Mjøs Persen kommenter de første prognosene kl. 21.