Skolevalg 2017
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stortingsvalg 2021

Oppsummert

Stortingsvalget og sametingsvalget i 2021 blir avholdt mandag 13. september. Valgdeltakelsen ved stortingsvalgene her i landet har ligget på over 75 prosent siden 1930.

 • Berg innstilt som førstekandidat

  En enstemmig nominasjonskomité i Oslo MDG har innstilt miljøbyråd Lan Marie Berg som listetopp for stortingsvalget neste høst, ifølge NTB. Nominasjonsmøtet skal avholdes torsdag 26. november. Det er foreløpig ikke varslet noen motkandidater.

 • Forslag til AP-nominasjon Hedmark

  I dag legger Arbeiderpartiets nominasjonskomité i Hedmark legger fram forslag til stortingsvalgliste. Anette Trettebergstuen fra Hamar kan bli vraket som partiets toppkandidat, til fordel for Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset.

 • Kaski innstilt på førsteplass

  En enstemmig nominasjonskomité i Oslo SV har innstilt Kari Elisabeth Kaski som listetopp på partiets liste for stortingsvalget neste høst. Det ble klart etter møte i nominasjonskomiteen i Oslo SV tirsdag.

 • Leder Oslo Aps nominasjonskomité

  Tone Tellevik Dahl, som var byråd i Oslo i årene 2015-2019, skal lede nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti i forkant av stortingsvalget neste høst. Tellevik Dahl representerer Sagene og Torshov arbeidersamfunn og jobber nå i Norsk Eiendom.

  Tone Tellevik Dahl
  Foto: Bård Nafstad / NRK
 • Kontinuitet i Oppland Senterparti

  Nominasjonskomiteen i Oppland Sp foreslår at partiets to nåværende stortingsrepresentanter blir ført opp på første- og andreplass på lista til stortingsvalget. Marit Knutsdatter Strand er fra Øystre Slidre og Bengt Fasteraune er fra Dovre.

  Marit Knutsdatter Strand
  Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no