Hopp til innhold

Stortingsrepresentant aksepterer narkobot

– Når man gjør dumme ting får det konsekvenser. Jeg aksepterer boten fullt ut, sier Erik Skutle (H).

Erik Skutle stortingsrepresentant

VEDTAR BOT: – Jeg bekrefter at jeg har vedtatt forelegget uten å ta stilling til skyldspørsmålet. Jeg har innrømmet til politiet til politiet å ha brukt cannabis, noe jeg også har sagt i full offentlighet. Nå ønsker jeg å få saken ut av verden, sier Erik Skutle til NRK.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Erik Skutle sitter som stortingsmann for Hordaland. I dag kunne Bergens Tidende melde at 25-åringen fra Bergen har vedtatt bot for å ha kjøpt hallusinogener og cannabis på en privat tur til Amsterdam i fjor.

Boten er på 10.000 kroner.

Fire andre høyrepolitikere var også med på den private turen.

LES OGSÅ: Slik blei Skutle innblanda i narkosaka

– Har vært kjipt

– Jeg bekrefter at jeg har vedtatt forelegget uten å ta stilling til skyldspørsmålet. Jeg har innrømmet til politiet til politiet å ha brukt cannabis, noe jeg også har sagt i full offentlighet. Nå ønsker jeg å få saken ut av verden, sier Skutle til NRK.

Det er anledning til å betale bot for å få saken ut av verden uten å ta stilling til innholdet i forelegget.

Jeg bekrefter at jeg har vedtatt forelegget uten å ta stilling til skyldspørsmålet.

Erik Skutle, stortingsmann (H)

– Hva har denne saken hatt å si for ditt arbeid som stortingspolitiker?

– Det har vært kjipt, og ikke noe kjekt. Det har gått over et år fra saken sprakk til jeg fikk forelegget. Når det gjelder mitt arbeid på Stortinget er det opp til andre å vurdere, men jeg føler jeg gjør et meningsfylt arbeid. Jeg jobber godt for sakene våre lokalt, og for sakene som velgerne våre generelt er opptatt av.

LES OGSÅ: Gir Skutle én sjanse til

Tar ikke stilling til gjenvalg

Amsterdam-turen skal ha funnet sted 21. til 24. februar i fjor. De fem politikerne skaffet seg i fellesskap noen «jointer», samt 10-15 gram hver av narkotisk trøffel-sopp, ifølge forelegget. Soppen, ofte kalt «magic mushroom», inneholder det narkotiske virkestoffet psilocybin og virker hallusinerende.

Innholdet i forelegget har ikke tidligere vært kjent. Da saken sprakk i mediene, uttalte Høyres parlamentariske leder at Skutle i politiavhør innrømmet å ha brukt hasj ved én anledning.

For to måneder siden fikk stortingsmannen en bot på 10.000 kroner for brudd på legemiddelloven og straffelovens narkotikaparagraf.

– Har du endret syn på narkotika og narkotikabruk på grunn av denne saken?

– Mine politiske meninger er uendret det siste året. Jeg har ikke endret mitt standpunkt og mener det jeg mener, uansett om det er populært eller upopulær. Jeg vil også si at jeg er innvalgt på et program som er tydelig, sier Skutle til NRK.

– Tar du gjenvalg?

– Det har jeg ikke tenkt noe på, vi får ta ett steg av gangen. Først skal vi vinne valget i Bergen, så får vi se.

Unge Høyre: – Nå skal vi rydde opp

– Det skal være høyt under taket i Høyre

«Det er en trist sak, men …»