Sletter Gaahls vokal på plate

Gorgoroth har spilt inn ny vokal med ny vokalist til omstridt live-album.

Gorgoroth

STRIDES: Gitarist Infernus og vokalist Gaahl da de var venner og bandkompiser.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

«True Norwegian Black Metal – Live In Grieghallen» ble utgitt i fjor sommer, men ble stoppet av de tidligere medlemmene Gaahl og King Ov Hell. De to hadde brutt ut av bandet og dannet sin egen versjon av Gorgoroth. Men i mars avgjorde Oslo tingrett at det er gitarist Infernus som har alle rettighetene til bandnavnet.

De to har nå skiftet navn på bandet til God Seed.

LES MER: Retten: - Infernus er Gorgoroth

Erstatter bass og vokal

Partene strides også om det nevnte live-albumet. Platen ble trukket tilbake kort tid etter lanseringen, etter at tidligere bassist King Ov Hell protesterte mot utgivelsen. Albumet ble utgitt av svenske Regain Records.

Nå har Gorgoroth gjort endringer på albumet, trolig i et forsøk på å få platen utgitt på nytt uten innvendinger fra tidligere medlemmer. Fra før har Infernus selv spilt inn nytt bass-spor på platen.

Nå bekrefter bandet at deres nye vokalist Pest også har spilt inn ny vokal. Dermed medvirker verken Gaahl eller King på den nye versjonen av albumet.

LES MER: Ønsker Infernus lykke til

- Støtter plateselskapet

I en melding på bandets hjemmeside uttaler gitarist Infernus at dette er gjort etter samtaler med juridiske rådgivere.

- Vi er beredt til å støtte Regain Records i deres pågående konflikt med to av bandets tidligere medlemmer, dersom det skulle bli behov for slik støtte, skriver Infernus, ifølge nettstedet Blabbermouth.

«True Norwegian Black Metal – Live In Grieghallen» er ikke et live-album i vanlig forstand. Platen inneholder flere av Gorgoroths mest kjente låter, spilt inn «live» i studio i Griehallen, men uten publikum.

LES OGSÅ: Står frem som homofil