Hopp til innhold

Gorgoroth i studio med ny vokalist

Fire års arbeid med oppfølgeren «Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt» nærmer seg slutten. – Vi har råmateriale nok til et halvt album til, sier gitarist Infernus til NRK.

Atterigner

NY VOKALIST: Serbiske Atterigner, som har vrontet Triumfall, tar over etter Pest som vokalist.

Foto: Promo/Forces Of Satan Records

Gorgoroth er et av Norges mest kjente og omtalte black metal-band, ikke minst etter navnestriden i 2007-2009 og skandaleopptredenen i Polen i 2004. Det nye albumet, som har fått tittelen «Instinctus Bestialis», blir det første med nytt materiale siden 2009.

Infernus under Hole in the Sky 2009

I STUDIO: Infernus på scenen på USF Verftet i 2009 under Hole In The Sky-festivalen.

Foto: Unni Beite Rogvin

– Har tatt oss god tid

– Ettersom vi per i dag står uten et plateselskap i ryggen, og at trommeslager Tomas Asklund selv eier studioet, har vi tatt oss rimelig god tid. Nå føles det som rett tidspunkt å gå i gang, sier gitarist og grunnlegger Infernus til NRK.

Bandet har jobbet iherdig med demoer og arrangementer og har ifølge gitaristen nok materiale til halvannet album. Utgivelsesdato for «Instinctus Bestialis» er ikke fastsatt.

Gruppen har gått gjennom store forandringer de siste årene. Vokalisten på den kommende platen heter Atterigner. Han erstatter Pest, som i 2009 tok over for Gaahl, nå vokalist i God Seed.

Pest var også vokalist på forrige album, «Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt» (2009) og nyinnspillingen av «Under the Sign of Hell» (2011).

LES OGSÅ: Sletter Gaahls vokal på plate

Forbereder stor europaturné

– Atterigner er en kompis fra Serbia. Han har gjort vokal for blant andre Triumfall, som er på min egen label, Forces Of Satan, sier Infernus.

Til våren vil fansen få se bandet på en omfattende turné, hvor Gorgoroth trolig vil gjøre rundt 50 giger i hele Europa, utenom Norge.

Hoest fra Taake er imidlertid blitt fast live-vokalist for Gorgoroth.

- Han blir med oss på turneen i vår, ettersom han leverte så det holdt i Latin-Amerika i fjor og Finland i sommer, sier Infernus til NRK.

Det er ikke klart når gruppen vil bli å se på scenen i hjemlandet igjen, men Infernus bekrefter at det jobbes med flere mulige festivalopptredener i sommer.