Hopp til innhold
NM i fotball 2023: Stabæk - Brann
Foto: Annika Byrde / NTB

SK Brann, sesongen 2023

Oppsummert

NRK følger Sportsklubben Brann i Eliteserien 2023. Bergenserne er tilbake på øverste nivå etter å ha spilt i Obos-ligaen i fjor.

 • David Møller Wolfe solgt til nederlandsk klubb

  Brann-juvel David Møller Wolfe har blitt solgt til den nederlandske klubben AZ Alkmaar. Det bekrefter Brann på egne hjemmesider.

  Brann og Alkmaar er enige om overgangen til 21-åringen. Han var på plass i Nederland i dag for å gjennomføre medisinsk sjekk. Kontrakten gjelder fram til sommeren 2028.

  – Det er vemodig å forlate Brann og det har vært stort å få bære Brann-drakten. Jeg er stolt over å ha fått representere Brann og Bergen. Og så var det en guttedrøm som gikk i oppfyllelse å få være med å vinne cupgull med Brann, og å få bidra til å gi supporterne den opplevelsen. Det er en opplevelse jeg tar med meg for alltid, sier Møller Wolfe til brann.no.

  Møller Wolfe forsvinner fra Bergen 1. juli, skriver BA.

  David Møller Wolfe
  Foto: Marit Hommedal / NTB
 • Fleire tusen på Torgallmenningen

  Konferansier for kvelden Remi Taule sa frå scena at det gjekk rykter om at det var mellom 13 og 15.000 personar på Torgallmenningen sundag ettermiddag. Det er eit tal som så langt ikkje er bekrefta. Laurdag var det rundt 4000 til stades. Sundag var det fleire, opplyste politiet i sentrum til BT. Det var uansett lite å utsetta på lydnivået blant dei raudkledde i Bergen sentrum. Seinare har Vest politidistrikt kome med anslag på vel 7000 personar.

 • Politiet før gullfesten: – Forventar god stemning

  Politiet fullrosa publikum etter fellesvisiningen av finalen på Torgallmenningen i går. Då var det drygt 4000 menneske til stades, anslo politiet. På grunn av finalen og ei markering i Bergen sentrum, var politiet utrusta meir enn vanleg.

  I dag er det venta at langt fleire tar turen til Torgallmenningen. – Politiet er alltid førebudd og klare for å vera til stades med ressursar på det som måtte komma. I dag forventar me god stemning, seier operasjonsleiar Steinar Hausvik.

  Politiet før finalefesten på Torgallmenningen
  Foto: Gerd Johanne Braadland / NRK
 • Dette er planen for dagens gullfest i Bergen

  Sundag klokka 16.30 blir det gullfest på Torgallmenningen. Brann-spelarane kjem for å visa fram kongepokalen og feira klubbens første herregull på 19 år.

  Det blir Brann-låtar, allsong, buekorps og hyllest frå byens ordførar og byrådsleiar, opplyser kommunen. Konferansier er Brann-speaker Remi Taule.

  – Det er god plass, og me håpar det kjem mange. Spelarane fortener at me hedrar dei endå ein dag. Me skal synga både «Nystemten» og «Gullet skal hem», opplyser idrettsbyråd Linn Katrin Pilskog til kommunen sine nettsider.

  Den første halvtimen blir det mest Brann-musikk og oppvarming før hovudprogrammet frå scenen startar klokka 17.00.

  Torgalmenningen etter kamp
  Foto: Gerd Johanne Braadland / NRK
Flere tusen rødkledde marsjerte i felles prosesjon mot Ullevaal stadion