Nå kan elektrokunder få penger tilbake fra kjedene gjennom Henriks app

Om TV-en du nettopp kjøpte plutselig kommer på salg, kan appen til Henrik Johannessen hjelpe deg. Elgigantene nektet først å betale ut krav, men nå snur de.

Henrik Johannessen

SUKSESS: Etter at Henrik Johannessen laget en ny løsning for Tjommi-appen har samtlige krav gått gjennom hos elkjedene. – Kundene kan hente ut mellomlegget fra sofakroken og slipper strevet med å gjøre det selv.

Foto: Eivind Fondenes / NRK

I fjor lanserte bergensstudent og gründer Henrik Johannessen (23) appen «Tjommi», som skal hjelpe kunder å få tilbake penger om varen de har kjøpt faller i pris.

Elkjøp og Power nektet å betale ut krav som var fremmet via appen, fordi de ikke kunne være sikre på om det faktisk var kunden som fremmet kravet.

– Vi opplevde motstand fra kjedene, men klarte å snu dem, sier Tjommi-utvikleren.

Tjommi-appen

TJOMMI: Appen gir beskjed dersom varen faller i pris. – Jeg blir motivert av tanken på å lage en løsning som er nyttig for folk, sier Johannessen.

Foto: Eivind Fondenes / NRK

Laget ny teknisk løsning

Siden kjedene ikke ville aksepterte løsningen i prisgaranti-appen, bygget Johannessen og kollegaene en ny teknisk løsning.

– Før sendte vi ut kravet gjennom våre systemer, men nå er det brukeren selv som gjør det. Kunden får en ferdigutfylt mail av oss som de selv sender til kjedene for å hente ut kravet, forklarer Johannessen.

Christian Hansen Fjell Kamhaug

HEIER PÅ GRÜNDERE: Christian Kamhaug i Elkjøp liker appen Tjommi-gjengen har utviklet.

Foto: Elkjøp

Elkjedene snur

Den nye løsningen gjør at elkjedene har snudd. Så lenge formelle krav er på plass bestrider verken Power eller Elkjøp appen.

– Vi synes endringen er helt strålende. Tidligere kunne vi ikke verifisere at kravet faktisk kom fra kunden, må nå er problemet borte, sier Christian Kamhaug, kommunikasjonssjef i Elkjøp Nordic.

Verken Elkjøp eller Power sier de har merket økt pågang fra folk som vil ha tilbake mellomlegget.

– Vi er trygge på at vi alltid har lavest pris, men heier på gründere og synes dette er et interessant konsept, sier Kamhaug.

Stordalen har kjøpt seg inn

Nå har den vesle gründerbedriften med fem ansatte fått storinvestor Petter Stordalen inn på eiersiden gjennom selskapet Strawberry Equities.

– Strawberry investerer i selskaper som utfordrer markedet gjennom å tilby kundene nye og kreative produkter. Tjommi sitt konsept forenkler hverdagen til norske forbrukere. Vi er imponert av stå på-viljen til gründeren Henrik Johannessen og har store forventninger til selskapet, sier Kenneth Jarl Andersen, daglig leder i Strawberry Equities.

– Å få Stordalen inn som investor er utrolig kult. Han står for mye av det samme som vi gjør, sier Johannessen.

Petter Stordalen

MED PÅ LAGET: Hotellkonge og storinvestor Petter Stordalen har troen på tjenesten og har kjøpt seg inn i appen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

– Ikke tatt ut en krone

For å benytte tjenesten må kundene betale Tjommi 20 prosent av beløpet de får tilbake, men så langt har ikke inntektene ført til noe bedring for studentøkonomien.

– Jeg har ikke tatt ut en krone. Jeg er her bare for å hjelpe flest mulig med å hente ut pengene sine, sier Johannessen.

Ifølge gründeren er om lag 50 krav fra tjenesten til ulike kjeder gått gjennom.