Hopp til innhold

Hareide vil kjempe for mer penger til Bybanen

Knut Arild Hareide topper Hordaland KrFs liste til stortingsvalget. Plass på Stortinget kan også en overraskende nykommer få, etter benkeforslag under nominasjonsmøtet.

Torill Selsvold Nyborg, Knut Arild Hareide, Line Meyer

TOPPER LISTEN: Knut Arild Hareide havnet, ikke overraskende, på topp på Hordaland KrFs stortingsliste under nominasjonsmøtet i dag. Torill Selsvold Nyborg (t.v.) står på andreplass, og Line Meyer på tredje.

Foto: Sondre Olsen

Hordaland KrF sitt nominasjonsmøte har lørdag vedtatt at Knut Arild Hareide skal toppe listen til neste års stortingsvalg.

Torill Selsvold Nyborg fra Fjell og Line Meyer fra Bergen følger på de to neste plassene. Det betyr at Nyborg så godt som er garantert en plass på Stortinget neste høst, mens nykommeren Meyer har gode sjanser til å komme inn.

Line Meyer (27) ble valgt inn etter et benkeforslag fra lokallaget i Bergen under møtet på Stord.

– Hvis vi gjør et godt valg og får to representanter inn på Stortinget, noe som absolutt ikke er utenkelig, så vil hun få stortingsplass. Knut Arild vil jo garantert gå i regjering, sier Sondre Olsen, fylkessekretær for KrF.

– Målet er å få inn to

Bybanen tunneler i sentrum

MER PENGER: Bergen vil ha mer statsstøtte til Bybanen. Det vil KrF hjelpe til med.

Foto: Opposisjonens traséforslag / Scanpix

Meyer danket ut Beate Husa fra Sund, som ble satt på tredjeplassen på nominasjonskomiteens liste etter at Tone Marit Dyrkolbotn trakk seg.

– Jeg er utrolig stolt over å få stå på toppen av stortingslisten til Hordaland KrF. Vi har fått en sterk liste med mange gode kandidater som er motiverte for å gjøre en god valgkamp. Målet er å få to representanter inn på Stortinget for KrF i Hordaland, og det har jeg stor tro på at vi skal klare, sier Hareide i en pressemelding.

Vil ha mer penger til bybanen

Han varsler at han blant annet vil bruke kommende stortingsperiode på å hjelpe bergenspolitikerne, som sliter med å finansiere bybaneutbyggingen og ønsker at staten tar en større del av regningen.

Regjeringen har så langt ikke gått med på å ta mer enn 50 prosent av regningen, mens bergenspolitikerne håper de skal få bidraget opp i 70 prosent.

På neste års statsbudsjett er det kun satt av 50 millioner kroner, noe bergensbyråd Anna Elisa Tryti (Ap) nylig kalte et løftebrudd.

– Vi trenger representanter på Stortinget som vil kjempe for Bergen og Hordaland, og de viktigste sakene vi står ovenfor her i fylket. Vi skal kjempe for mer midler til bybane i Bergen, skape nye arbeidsplasser, og legge til rette for å ta hele Hordaland i bruk, sier Hareide.