Følg Claymords på Ukraina-turné

Landet er på randen av borgerkrig. UD ber nordmenn bli hjemme. Likevel drar det norske metalbandet Claymords nå på turné til Ukraina, med krigsforsikring i bagasjen. Turnéen følger du her på NRK.no.

Tre norske band drar på turné til stridsherjede Ukraina.

EKSTREMT: Forberedelsene til den kommende turnéen har vært av det uvanlige slaget for Nils Ivar Martila. Krigsforsikring og jevnlige oppdateringer om den spente situasjonen fra Ukraina er en ny erfaring for ekstrem-metalbandet. FOTO: Jarle Hovda Moe

I morgen, torsdag, setter bandet kursen mot Kiev, hvor den første konserten finner sted fredag.

Sune Eggen og Nils Ivar Martila i Claymords på Hard Anger i Måbødalen

TREDJE GANG: Sune Eggen og Nils Ivar Martila i Claymords skal til Ukraina for tredje gang. Omstendighetene gjør denne turen litt mer spesiell.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

– Denne turneen blir tredje gang vi spiller der borte, og folk der er herlige. De går fullstendig av skaftet og viser voldsomt at de setter pris på at vi kommer. Så vi avlyser ikke. Det har vi aldri vært i tvil om, sa vokalist og grunnlegger Nils Ivar Martila i Claymords til NRK i mai.

LES MER OM TURNÉEN HER: Trosser UD, drar på turné i Ukraina

Foran turneen har medlemmene i Claymords, samt supportbandene Kraken og Ingunsern, vært nødt til å tegne individuell krigsforsikring. Musikerne har også fulgt situasjonen tett frem mot avreise.

Gjennom hele turen, som også inkluderer konserter i Polen, Slovakia og Tsjekkia, vil bandmedlemmene jevnlig levere turnérapporter til NRK.no om hva de opplever underveis.

Claymords ble dannet i Bergen i 1993 og ga ut debutalbumet «More Sombre Than Life» i 1998. Bandet ble oppløst i 2001, men Martila startet opp igjen bandet i Oslo i 2009 og har siden gitt ut ytterligere to album.

Bandets gitarist Sune Eggen er for øvrig bror av tidligere landslagsspiller og Spania-proff Dan Eggen. De øvrige bandmedlemmene er Petter Myrvold (bass) og Erik Röjås (trommer).

Turnédatoene:

  • 20. juni: Kiev (Ukraina)
  • 21. juni: Donetsk (Ukraina)
  • 22. juni: Kharkov (Ukraina)
  • 23. juni: Kremenchuk (Ukraina)
  • 24. juni: Svetlovodsk (Ukraina)
  • 25. juni: Ternopol (Ukraina)
  • 26. juni: Krakow (Polen)
  • 27. juni: Humenné (Slovakia)
  • 28. juni: Kosice (Slovakia)
  • 29. juni: Praha (Tsjekkia)
Claymords

EKSTREMT: Claymords er ikke fremmed for å spille på spesielle steder. Da gruppen ga ut sitt forrige album, la de releasekonserten til Longyearbyen.

Foto: Jarle Hovda Moe