Hopp til innhold

Forfall og tåsoss - Claymords i Slovakia

Å være på lang turne i utlandet kan ha sine ulemper. I sin fjerde reiserapport er metalbandet Claymords i Slovakia og finner en løsning på lukten av tåsoss.

Å være på lang turne i utlandet kan ha sine ulemper. I sin fjerde reiserapport er metalbandet Claymords i Slovakia og finner en løsning på lukten av tåsoss.

Den fjerde episoden fra Claymords er fra Slovakia.

Det blir mye reising når man er på turné, og alt man ser gjennom bilruten er ikke like vakkert. Landskapet farer forbi, mens Claymords nærmer seg kveldens spillested.

Etter å ha gjort flere konserter i konfliktfylte Ukraina er det nå Slovakia som står for tur. Claymords diskuterer i denne episoden forholdene i landet de reiser til.

– Minstelønnen her er 300 euro i måneden, og leilighetene koster nesten det de tjener. Det er tøffe forhold, blir det sagt i bussen.

Vonde lukter

Det å være på tur i en trang turnébuss er ikke bare en dans på roser. Da er det lurt å ha noen gode knep på lur.

Visste du for eksempel at UV-stråling kurerer lukten fra sure sko? Det mener i hvert fall guttene i Claymords.

Da de reiste sa de at å dra var deres livs vanskeligste avgjørelse, og på turneen opplevde Claymords å bli digget av damene i Ukraina.

Rapporterer på nrk.no

Gjennom hele turen vil bandmedlemmene jevnlig levere turnérapporter til NRK.no om hva de opplever underveis.

Claymords ble dannet i Bergen i 1993 og ga ut debutalbumet «More Sombre Than Life» i 1998. Bandet ble oppløst i 2001, men Nils Ivar Martila startet opp igjen bandet i Oslo i 2009 og har siden gitt ut ytterligere to album.

Bandets gitarist Sune Eggen er for øvrig bror av tidligere landslagsspiller og Spania-proff Dan Eggen. De øvrige bandmedlemmene er Petter Myrvold (bass) og Erik Röjås (trommer).

Se reiserapport nummer fire fra Claymords øverst i saken.