Hopp til innhold

Elden anmelder drapstrusler etter gruppevoldtektssaken i Bergen

Elden Advokatfirma har i dag anmeldt flere drapstrusler og oppfordringer til gatejustis etter frifinnelsen i gruppevoldtektssaken i Bergen.

Anke i Tengs-saken i Stavanger tinghus 2023

ANMELDER: John Christian Elden anmelder drapstrusler etter gruppevoldtektssaken i Bergen.

Foto: Annika Byrde / NTB

– Vi har anmeldt en lang rekke alvorlige meldinger i dag, skriver advokat Maria Hessen Jacobsen til NRK.

Tre menn ble fredag frifunnet i gruppevoldtektssaken i Bergen.

To av dem ble likevel dømt til å betale 240.000 kroner i erstatning til den fornærmede kvinnen.

Frifinnelsen har skapt sterke reaksjoner.

På sosiale medier spør folk seg hvordan lagmannsretten kunne frifinne mennene. I kveld har flere tusen varslet at de skal demonstrere for voldtektsofre i Bergen.

Gruppevoldtekt Bergen - Advokat John Christian Elden og advokat Maria Hessen Jacobsen. Forsvarere i Hordaland tingrett.

FORSVARERE: John Christian Elden og Maria Hessen Jacobsen i Hordaland tingrett.

Foto: Valentina Baisotti / NRK

Også meldinger av mer truende art har blitt framsatt i sosiale medier og i direkte meldinger til de involverte.

Det har i dag ført til at advokatfirmaet har anmeldt en rekke drapstrusler og oppfordringer til gatejustis på vegne av sine klienter.

Anmeldelsene gjelder meldinger, bilder og videoer som enten er mottatt direkte, via advokat eller fremsatt på sosiale medier.

Avsenderne er både navngitte og anonyme. Ifølge advokatkontoret er truslene og oppfordringene om gatejustis rettet mot de to mennene som ble frifunnet for gjengvoldtekt, og advokatene deres John Christian Elden og Maria Hessen Jacobsen.

– Det er verdt å minne ungdommer om at deling av slike poster i sosiale medier kan være straffart og erstatningsbetingende, sier advokatene.

En rekke av de kommentarene som fremsettes i kommentarfeltene er i realiteten oppfordringer til grov vold og drap av våre klienter, som både er alvorlig og straffbart. Det kan også gi grunnlag for erstatning.

«Ha dette i tankene»

NRK omtalte fredag at den ene mannens forsvarer Maria Hessen Jacobsen fikk en e-post hun karakteriserte overfor BT som «uakseptabel».

«Nå har vi gjengen gåen fritt i samfunnet og alle kan få tak i dem ... ha dette i tankene om dem blir tatt ut en etter en», stod det i mailen.