Hopp til innhold

Drapssiktet (18) får treffe mamma

Tirsdag får 18-åringen fra Os møte igjen sin mor for første gang etter at han ble pågrepet og siktet for å ha voldtatt og drept Hilda Feste (98).

Rolf Knudsen og Asbjørn Onarheim i retten

FENGSLET MED FULL ISOLASJON: Forsvarsadvokat Rolf Knudsen og politiadvokat Asbjørn Onarheim under fredagens fengslingsmøte i Nordhordland tingrett.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

18-åringen fra Os ble fredag varetektsfengslet for inntil fire uker, siktet for voldtekt og forsettlig drap den 98 år gamle kvinnen i hennes eget hjem ved 21-tiden første nyttårsdag.

MER OM OS-DRAPET: – Siktede stiller seg uforstående til anklagene | – Husker ingenting fra drapskvelden | – Gikk fra fest i sinne før drapet | Siktet 18-åring er Facebook-venn med Hilda Festes familie | Os-siktet vil begjære seg løslatt | – 18-åringen hadde tilgang til Hildas naboleilighet

– Uvirkelig situasjon

De to første ukene skal den siktede sitte i full isolasjon. Tingretten åpnet likevel for at 18-åringen skal få møte sin mor og en annen pårørende, dog med politiet til stede.

Et familiemedlem opplyser til ba.no at møtet skal finne sted i morgen, tirsdag.

– Det er avtalt at de skal få møtes tirsdag formiddag. Situasjonen er helt uvirkelig for dem, og de ser veldig frem til å møte ham, sier en talsmann til avisen.

– Forberedt på reaksjon

Siktedes forsvarer, advokat Rolf Knudsen, vil ikke bekrefte møtet tirsdag, men bekrefter at det nå er satt et tidspunkt.

– Min klient er veldig glad for det. Han er forberedt på at han kan få en følelsesmessig reaksjon, men samtidig tror han at det blir veldig godt å få treffe sin mor igjen, sier Knudsen til NRK.no.

Ikke tatt stilling til kjennelsen

Knudsen sier 18-åringen foreløpig ikke har besluttet om han skal anke fengslingskjennelsen fra Nordhordland tingrett fredag. Den siktede har 14 dager på seg fra kjennelsen ble avsagt til å vurdere en anke til lagmannsretten.

– Vi vil nok avvente ytterligere noen dager. Det er naturlig å gi politiet noe tid til ytterligere etterforskning, men vi vil vurdere situasjonen fortløpende, sier Knudsen.

Venter på nye avhør

Politiet har ikke gjort flere avhør av Os-mannen etter fengslingsmøtet. Ifølge Knudsen er det heller ikke satt noen ny dato for flere samtaler med etterforskerne.

– Det er helt opp til politiet. Vi ser ingen grunn til å ta initiativ til nye avhør, sier advokaten.

Politiadvokat Sidsel Isachsen opplyser til NRK.no at politiet nå jobber med å kartlegge 18-åringens bevegelser rundt drapstidspunktet.

– Ikke i hans tanker at han kan ha gjort dette

18-åringen sier fortsatt at han ikke husker noe fra kvelden 1. nyttårsdag, da Hilda Feste ble drept. På cellen går han nå gjennom tidspunktene for vitneobservasjonene av ham.

– Fortsatt er det ikke i hans tankeverden at han kan ha gjort dette, sier Knudsen