Hopp til innhold

Cowboy-gatekjøkken med ny vri

Disse damene driver kanskje Norges mest amerikanske gatekjøkken. Gjett hva de skal gjøre med denne skolebussen.

Skolebuss på Er An gatekjøkken

AMERIKANSK VRI: Denne gule skulebussen er nå på plass utenfor ER-AN Vegkro på Søfteland. Her poserer innehaver Linda Andersen sammen med datteren Hanne Catrin.

Foto: Jan Petter Svendal

– Vi skal rett og slett bygge skolebussen inn i kroen, og gjøre den til en del av restauranten, forteller innehaver Linda Andersen til NRK.

Hun driver ER-AN Vegkro på Søfteland, vel 20 minutters kjøring sør for Bergen. Spisestedet ligger i Frp-kommunen Os der folk går mann av huse for å spise hamburger på ekte cowboyvis. Du kan sitte i USA-inspirerte båser og få servert burger og chips av servitører i fargerike uniformer. Akkurat som man gjør i Hollywood-filmer.

Sommerstid er det drive-in-kino på parkeringsplassen.

Trenger mer plass

For to år siden utvidet Andersen fra fire til 25 spisebord, og staben vokste fra fem til 20 ansatte. Og spisegjestene bare strømmer på.

– Kan vi snakke litt senere? Det kommer straks julebordgjester og det blir helt fullt her!

Den populære veikroen trenger nå mer plass, og det er her den gule skolebussen fra «Junaiten» kommer inn. Bussen har innehaver Andersen kjøpt i USA og fått fraktet over Atlanteren. Den er fullt kjørbar enn så lenge.

LES OGSÅ: Storsuksess for McDonald’s i Frankrike

LES OGSÅ: Søviknes går mot sin femte strake periode

Amerikansk skolebuss på veikro på Os

BYGGES INN: – Vi skal ha bakparten på bussen inn i bygget, der hvor inngangsdøren er i dag, og så er det meningen at den skal innredes som en amerikansk diner, forklarer vegkrosjefen.

Foto: Jan Petter Svendal

En snakkis

– Vi skal ha bakparten på bussen inn i bygget, der hvor inngangsdøren er i dag, og så er det meningen at den skal innredes som en amerikansk diner, sier veldig travle Linda Andersen til NyttiOs.com, som først omtalte saken.

Andersen anslår at det blir plass til 22 spiseplasser inne i bussen.

– Jeg ville skape en «snakkis», sier hun til Bergensavisen.

Linda Andersen er inngiftet i en familie som har drevet matservering langs Byvegen siden 1950-tallet. Mormoren drev pølsebod her i 1959.

Går alt etter planen skal den ferdig innredede krobussen stå klar 1. februar.

LES OGSÅ: Speilblanke veier: Skoleskyssen ble stoppet

Midtsiden.no var med da bussen ankom Os, se video: